Logo-Glas

“Ministar donio nepromišljenu odluku”

1. Septembra 2014.

memorandumBorci za novu politikuOgorčeni odlukom ministra prosjvete i kulture, Gorana Mutabdžije o redovnom početku nastave za sve škole u Republici Srpskoj iz Koalicije Borci za novu politiku su izdali saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti.

Povodom apsurdne odluke ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, o redovnom početku školske godine za sve škole u Republici Srpskoj 01.09.2014. godine. Ministar prosvjete i kulture, Goran Mutabdžija ne samo da je donio nepromišljenu odluku nego nije uzeo u obzir poplavljena područja u kojima škole nisu osposobljene za normalno odvijanje nastavnog procesa.

Postavljanjem improvizovanih učionica u vidu platnenih šatora ispred i u krugu neadaptiranih škola, te prijedloga o odvijanju nastave u neuslovnim objektima u nekim mjestima, ministar smatra da je riješio problem početka školske godine, zanemarujući vremenske uslove odnosno nepogode koje su najavljene za prvu polovinu septembra.

Vlada Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture, ovakvom nepromišljenom odlukom još jednom su dokazali da nisu spremni odgovoriti kriznim situacijama, jer od maja mjeseca (velikih poplava), do danas nisu uradili ništa na sanaciji školskih objekata, kao da početak školske godine nije planiran za ovu godinu.

Smatramo da ovakva odluka ministra i Ministarstva prosvjete i kulture ni u kom pogledu nije sprovodljiva te od Vlade Republike Srspske tražimo da razmotri nepromišljene odluke svojih ministara, i da ih stavi van snage, jer takvim odlukama direktno je ugroženo zdravlje na stotine učenika iz poplavljenih područja.

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA