Logo-Glas

MINISTARSTVO: Miličević nije ovlašten da pokrene proceduru za raspuštanje SO

23. Jula 2019.

Načelnik opštine nije ovlašten da pokreće proceduru za raspuštanje Skupštine jedinice lokalne samouprave.

Saopštili su ovo danas iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, reagujući na inicijativu načelnika opštine Teslić, Milana Miličević za raspuštanje Skupštine opštine u tom gradu.

Pozivajući se na Izborni zakon Republike Srpske, iz ovog ministarstva saopštavaju da Skupština opštine usvaja izvještaj Komisije o sprovedenom postupku za opoziv načelnika opštine i dostavlja ga Republičkoj izbornoj komisiji.

– Republička izborna komisija provjerava zakonitost odluke skupštine o usvajanju izvještaja Komisije o sprovedenom postupku za opoziv načelnika, kao i cjelokupnog postupka za opoziv. Kada je u pitanju opština Teslić, Skupština opštine nije usvojila izvještaj o sprovedenom postupku opoziva načelnika opštine Teslić – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, pored toga, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave nije dostavljeno mišljenje Republičke izborne komisije o ocjeni zakonitosti sprovedenog postupka opoziva načelnika opštine Teslić.

– Dakle, resorno ministarstvo nije dužno pribavljati potrebnu dokumentaciju s tim u vezi, već je podnosilac inicijative obavezan da to uradi po zakonu. Kada ministarstvo bude imalo kompletnu dokumentaciju, predmetnu inicijativu će uputiti Vladi Republike Srpske u dalju proceduru – navodi se u saopštenju.

(IZVOR: Srpska Cafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA