Logo-Glas

MJESEČNI HOROSKOP: Ovnovi mogu da očekuju brojne avanture, a jedan znak očekuje veliko razočarenje

3. Maja 2019.

Pogledajte šta vam zvijezde preporučuju na polju ljubavi, posla i zdravlja u mjesecu maju.

Ovan

Posao: Pod uticajem sekstila Merkura i Marsa možete da očekujete dobar početak mjeseca, jer ćete sa lakoćom organizovati svoje vrijeme i završiti sve obaveze. Početak mjeseca će biti posebno dobar za Ovnove koji se bave trgovinom, saobraćajem i komunikacijama. Druga polovina mjeseca donosi probleme sa novcem i ugovorima, pa Vam savjetujemo da ne pokrećete novi posao i ne pravite velike investicije. Pod uticajem Marsa u opoziciji sa Jupiterom možete da očekujete poslovne probleme vezane za inostranstvo, pa je poželjno da ne idete na poslovna putovanja tokom maja i da ne sklapate poslovne dogovore sa inostranim partnerima. Pod uticajem Sunca i Venere u Biku možete da očekujete finansijsku stabilnost u maju.

Ljubav: Ovnovi koji su u vezi ili braku početkom mjeseca mogu da očekuju nesuglasice sa voljenom osobom, najvjerovatnije zbog ljubomore i nepovjerenja. Ukoliko budete tvrdoglavi i ne budete spremni na razgovor, nesuglasice će vrlo lako preći u ozbiljnu svađu i zahlađenje odnosa. Slobodni Ovnovi će pod uticajem Venere u Biku uploviti u veliki broj avantura, ali su velike šanse da ni jedna od tih avantura ne preraste u nešto više. Moguće je da će se u Vaš život vratiti neka osoba iz prošlosti i donijeti veoma turburlentan emotivni period.

Zdravlje: Ovnovi koji se već neki vremenski period bave sportom mogu da očekuju miran mjesec, kada je zdravlje u pitanju. Međutim, Ovnovi koji su se ulijenili i zapostavili svoje psihofizičko zdravlje – mogu da očekuju probleme sa varenjem, holesterolom i malokrvnošću.

Bik

Posao: Sekstil Merkura sa Marsom donosi Vam nove ideje i mogućnosti da ih realizujete. Savjetujemo Vam da budete uporni i prva zarada će stići već do kraja maja. U drugoj polovini mjeseca možete da očekujete povećan obim posla, a samim tim i dosta prekovremenog rada. Dobra vijest je da će dobro aspektovana Venera u Vašem polju karijere donijeti veću efikasnost i motivisanost za rješavanje poslovnih izazova. Mjesec je nepovoljan za poslovna putovanja, posebno u periodu nakon 5. maja, kada će Mars napraviti opoziciju sa Jupiterom.

Ljubav: Odličan mjesec za sve Bikove koji su u vezi ili braku, jer sekstil Merkura sa Marsom donosi dobru komunikaciju i atmosferu za rješavanje svih problema u emotivnom odnosu. Iskoristite ovaj aspekt za otvoreni razgovor sa voljenom osobom i zajednička putovanja. Bikovi koji su skoro prekinuli vezu mogu da očekuju veoma težak mjesec, jer nikako neće uspjeti da srede svoje emocije i odrede šta će i kuda će dalje. Stariji Bikovi bi mogli da, prilično spontano, uplove u odnos sa dosta mlađom osobom od sebe, a planete najavljuju veoma lijepe zajedničke trenutke.

Zdravlje: Stabilno zdravstveno stanje u maju, a ako dodatno povedete računa o ishrani i fizičkoj aktivnosti, možete da očekujete da ćete se još bolje osjećati. Savjetujemo Vam i da spavate i odmarate se više.

Blizanci

Posao: Početak mjeseca će proteći prilično opušteno, ali donosi povećane rashode, a samim tim i probleme sa finansijama. Savjetujemo Vam da ne pozajmljujete novac, jer biste kasnije mogli da imate ozbiljne probleme sa vraćanjem dugova. Sredinom mjeseca povedite računa o odnosima koje imate sa nadređenima i poslovnim partnerima, jer planete najavljuju nesporazume i probleme u poslovnoj komunikaciji. Blizanci koji žele da promjene posao ili žude za povišicom ili poboljšanjem radnih uslova – mogu da očekuju boljitak nakon 6. maja, kada će Merkur ući u znak Bika. Ovaj aspekt je odličan i za pokretanje privatnog biznisa, jer Vam donosi intuitivnost, ambicioznost i fokusiranost.

Ljubav: Ukoliko ste u vezi ili braku, početkom mjeseca možete da očekujete nesuglasice sa voljenom osobom, a mogu slobodno da kažem da će doći do ogromnog zahlađenja u vašem odnosu. Ako ne budete otvoreno popričali o nezadovoljstvu koje vlada u Vašem odnosu, moguć je raskid/razvod. Slobodni Blizanci će sredinom mjeseca, kada nastupi sekstil Venere sa Marsom, upoznati veoma zanimljivu osobu sa kojom će poželjeti nešto ozbiljnije. Međutim, kako planete pokazuju, male su šanse da ovaj odnos postane nešto više od avanture.

Zdravlje: Zapostavili ste psihofizičko zdravlje, jer previše jurite i žurite. Usporite malo, odvojte vrijeme za brigu o sebi i svom zdravlju. Savjetujemo Vam da počnete sa ishranom, vrlo je moguće da se neredovno i nezdravo hranite. Mogući su pojačani nervoza i stres, pa bi bilo dobro da uvedete neke aktivnosti za oslobađanje od stresa.

Rak

Posao: Savjetujemo Vam da početak mjeseca iskoristite da se odmorite i “napunite baterije” za nove radne pobjede. Zbog Merkura u kvadratu sa Saturnom, već u prvoj nedjelji možete da očekujete otežanja u pogledu komunikacije sa kolegama, saradnicima i nadređenima, ali ne brinite, jer će 15. maja Venera ući u znak Bika i donijeti saradnju sa različitim institucijama, organizacijama i investitorima. Šesnaestog maja Mars ulazi u Vaš znak i donosi nove poslovne mogućnosti. Savjetujemo Vam da se u drugoj polovini mjeseca dodatno angažujete oko traženja posla, posebno ako se bavite trgovinom.

Ljubav: Zbog loše aspektovane Venere u Vašoj natalnoj karti, možete da očekujete težak period sa voljenom osobom. Već na samom početku mjeseca doći će do ozbiljne svađe zbog zajedničke budućnosti i ciljeva. Velike su šanse da će se rasprava produžiti na cijeli mjesec, a jedini način da se okonča jeste kompromis. Parovi koji već duže vreme žele dijete treba da iskoriste 4. maj, jer pomračenje Mjeseca skoro pa stopostotno donosi prinovu Rakovima. Slobodni Rakovi će se početkom mjeseca razočarati u osobu sa kojom se već duže vrijeme “muvaju”, a to će dovesti do nezainteresovanosti za ljubav. Velike su šanse da će krajem mjeseca u Vaš život ući nešto starija osoba koju godinama niste vidjeli, a plenete pokazuju da bi Vaš odnos mogao da bude “na duže staze”.

Zdravlje: Opozicija Marsa sa Jupiterom donosi probleme sa plućima i disajnim organima generalno, posebno Rakovima koji su alergični na polen. Mogući su i problemi sa varenjem, pa Vam savjetujemo da povedete računa o ishrani.

Lav

Posao: Iskoristite praznike da se odmorite i spremite za turbulentan mjesec, barem kada je posao u pitanju. Već 5. maja, kada će Mars napraviti opoziciju sa Jupiterom, možete da očekujete problem na poslu, koji ćete morati brzo da rešite kako ne bi nastala neka veća šteta. Ovaj period će biti veoma stresan za Vas, a moguće je i da nećete imati podršku kolega. Dobra vijest je da će pod uticajem Merkura u Biku biti pojačane Vaše organizacione sposobnosti, pa ćete sve uspjeti da završite na vrijeme. Zahvaljujući tome možete da očekujete unapređenje ili povećanje plate. Lavovi koji traže posao treba da se aktiviraju u periodu nakon 21. maja, kada će Sunce ući u znak Blizanaca i donijeti dobre komunikacione sposobnosti. Savjetujemo Vam da se fokusirate na poslove koji zahtijevaju timski rad.

Ljubav: Planete u maju donose zahlađenje u vezi ili braku, najvjerovatnije zbog toga što ćete, zbog poslovnih obaveza i problema, zapostaviti partnera/ku. Savjetujemo Vam da na vrijeme objasnite voljenoj osobi kako se osjećate i zamolite za malo strpljenja. Slobodni Lavovi će tokom maja izlaziti više nego prethodnih mjeseci, a to će donijeti nove osobe i mnogo flerta u Vaš život. Međutim, planete na najavljuju neki ozbiljniji odnos.

Zdravlje: S obzirom na to da ste u dužem vremenskom periodu prilično iscrpljeni i umorni, savjetujemo Vam da iskoristite početak mjeseca da se odmorite i naspavate. Zbog  promjene vremena možete da očekujete česte glavobolje i promjene raspoloženja.

Djevica

Posao: Opozicija Marsa sa Jupiterom donosi niz problema svim Djevicama koje već duži vremenski period rade na nekom projektu ili zadatku. Moguće je i da ćete morati da se suočite sa pritiscima sa različitih strana – od kolega do nadređenih, zbog čega ćete biti pod velikim stresom. Poboljšanje na poslovnom planu možete da očekujete nakon 21. maja, kada će Vam dobro aspektovan Merkur donijeti nove poslovne mogućnosti koje su, najvjerovatnije, vezane za inostranstvo. Ukoliko želite da pronađete posao u inostranstvu, posljednja dekada maja je odlična za to! Maj je povoljan i za Djevice koje traže dodatni posao, posebno ako se bave programiranjem ili marketingom.

Ljubav: Djevice koje su u braku mogu da očekuju napetost u odnosu sa bračnim partnerom koja će, ukoliko ne popričate ozbiljno o tome, prerasti u zahlađenje odnosa. Ako nastavite da ignorišete probleme koje imate u braku, velike su šanse da ćete odlučiti da se rastavite. Za Djevice koje su u vezi, Merkur u sekstilu sa Neptunom donosi dobro razumijevanje sa partnerom i mogućnost da se veza podigne na viši nivo. Slobodne Djevice će početkom mjeseca upoznati veoma zanimljivu osobu i započeti dublje upoznavanje sa njom. Male su šanse da će do kraja maja taj odnos prerasti u vezu, ali na dobrom ste putu.

Zdravlje: Generalno dobro zdravlje sve do 19. maja, kada možete da očekujete alergijske reakcije i probleme sa disajnim organima i kožom.

Vaga

Posao: Moguće je da ste u prethodnom periodu donijeli pogrešnu odluku zbog koje ćete ispaštati početkom mjeseca, najvjerovatnije finansijski. Savjetujemo Vam da dobro razmislite prije nego što donesete odluku kako da riješite ovaj problem – ako budete brzopleti, upašćete u još veći problem. Dobra vijest je da će se ulaskom Marsa u znak Raka aktivirati polje finansija, pa možete da očekujete povećanje prihoda. Krajem mjeseca Vi ćete imati nesporazum sa šefom. Pokušajte da iznesete svoje stavove staloženo i argumentovano, nikako nemojte da se svađate. Velike su šanse da ćete upoznati jednu veoma uticajnu osobu, koja će Vam pomoći da napredujete u karijeri. Vage koje traže posao treba da iskoriste period nakon 21. maja, kada će Sunce ući u znak Blizanaca i otvoriti nove poslovne mogućnosti.

Ljubav: Generalno dobar mjesec za sve Vage koje su u vezi ili braku. Moguće su manje nesuglasice sa partnerom, ali ništa što bi moglo značajno da naruši vaš odnos. Iskoristite praznike da otputujete negdje sa voljenom osobom, jer će to dodatno da učvrsti Vaš odnos. Slobodne Vage treba da se okrenu sebi, svojim željama i potrebama, a ljubav će naići onda kada se najmanje budete nadali. Savjetujemo Vam da ne ulazite u prolazne avanture, jer biste mogli da budete povrijeđeni i razočarani. Samo budite strpljivi i prava ljubav će doći!

Zdravlje: Promjenljivo zdravstveno stanje! Moguće su česte glavobolje, problemi sa hormonima i alergijskim reakcijama. Takođe, pratiće Vas umor i stres. Savjetujemo Vam da jačate imuni sistem i da se odmarate više.

Škorpija

Posao: Tokom maja možete da očekujete poboljšanje finansijske situacije, posebno ako se bavite komunikacijama i javnim nastupom. Savjetujemo Vam da u periodu oko 5. maja, kada će Mars napraviti opoziciju sa Jupiterom, obratite pažnju na finansijke transakcije. Poželjno je da u tom periodu ne pravite veće investicije i da ne ulažete novac u nove projekte, već da sačekate drugu polovinu maja. Ulaskom Venere u znak Bika, 15. maja, pojačaće se Vaše komunikacione sposobnosti, pa ćete moći da popravite odnose sa kolegama i nadređenima. Krajem mjeseca mogli biste da dobijete prilično nerealan poslovni prijedlog – savjetujemo Vam da ga ne prihvatate, jer izazovni aspekti Merkura sa Jupiterom i Neptunom upozoravaju na različite rizike i mahinacije.

Ljubav: Kvadrat Venere sa Saturnom donosi zahlađenje odnosa sa voljenom osobom – kao da ćete oboje biti okrenuti svojim problemima i nikako nećete moći da napravite neki dogovor ili kompromis. Dobra vest je da će sekstil Venere sa Marsom pojačati strasti između vas, pa ćete se ponovo zbližiti i početi više da obraćate pažnju jedno na drugo. Slobodne Škorpije će imati dosta prilika za flert, a moguće je da ćete započeti avanturu sa jednom veoma zanimljivom osobom. Međutim, planete pokazuju da ta osoba najvjerovatnije neće biti za vezu, pa biste mogli da budete veoma razočarani.

Zdravlje: Mogući su problemi sa urogenitalnim traktom. Moramo da budemo iskreni i da kažemo da su moguće veće komplikacije. Savjetujemo Vam da što prije posjetite ljekara.

Strelac

Posao: Početak maja je idealan za pregovore i poslovne susrete sa trenutnim i potencijalnim saradnicima, a velike su šanse da ćete ugovoriti neki novi posao, jer će Merkur šestog maja ući u znak Bika i doneti nove poslovne prilike.  Takođe, sam početak mjeseca je dobar za traženje posla, posebno ako se bavite trgovinom ili finansijama. Mogući su problemi sa novcem, posebno nakon 16. maja, kada će Mars ući u znak Raka i donijeti probleme sa finansijama. Ukoliko tražite novi posao, maj je odličan mjesec za traženje posla u oblasti marketinga, zabave i javnog nastupa.

Ljubav: Planete najavljuju promjenljivu situaciju u vezi ili braku. Moguće su česte nesuglasice sa partnerom, koje će biti prošarane sa lijepim trenucima. Od sredine maja možete da očekujete stabilizaciju na ljubavnom planu. Mogući su problemi sa ljubomorom, najvjerovatnije zato što će se krajem mjeseca pojaviti treća osoba. Slobodni Strelčevi će konačno napraviti pomak u odnosu sa osobom sa kojom se čuju duži vremenski period. Međutim, planete pokazuju da ta osoba nešto krije od Vas.

Zdravlje: Pokušajte da budete umjereniji – jedite, izlazite i trenirajte umjereno. Potrudite se da uvedete što više zdravih navika u život i sve će biti u redu. Mogući su manji problemi sa disajnim organima i alergijama, ali ništa što će uticati drastično na Vaše zdravlje.

Jarac

Posao: Tokom maja ćete poželjeti da nešto ozbiljno promijenite u svom poslovnom životu i ogromne su šanse da ćete u tome uspjeti. Činjenica je da Vi kada nešto zacrtate ne odustajete dok to ne ostvarite. Zbog opozicije Marsa sa Jupiterom očekujte probleme sa finansijama – moguće je da ćete imati značajne gubitke ili Vam neko od klijenata neće isplatiti dugovanja. Sredinom mjeseca možete da očekujete sukob sa nekim od kolega ili nadređenih. Savjetujemo Vam da ne budete tvrdoglavi, već da pokušate da pronađete kompromisno rješenje. Jarčevi koji traže posao, u maju treba da se fokusiraju na poslove u obrazovnim ustanovama ili ugostiteljskim objektima.

Ljubav: Jarčevi koji žive sa partnerom mogu da očekuju sukobe oko kućnih obaveza, novca i budućnosti. Ukoliko imate djecu, očekujte manju raspravu oko vaspitanja. Savjetujemo Vam da u miru porazgovarate sa voljenom osobom o svemu što Vas muči i saslušajte šta nju/njega muči i pokušajte da pronađete neko zajedničko rješenje. U suprotnom će razmirice obilježiti i naredne mjesece vašeg zajedničkog života, a vjerujemo da to ne želite?! Zračite pozitivnom energijom, pa ćete zbog toga privlačiti pozitivne i otvorene ljude. Ukoliko ste slobodni, očekuju Vas zanimljivi susreti i neobično poznanstvo.

Zdravlje: Osjećate se umorno, malaksalo i tromo, nemate energije ni za šta. Vrijeme je da uvedete ozbiljne promjene u život! Mars u Blizancima Vam može donijeti neku hiruršku intervenciju.

Vodolija

Posao: Generalno ste zadovoljni stanjem na poslovnom planu, a nećete imati većih poslovnih problema ni u maju. Moguće je da će Vam neko od nadređenih “diktirati” šta i kako da radite, a to Vam neće odgovarati. Dobra vijest je da će se to, uz nekoliko finih riječi, veoma jednostavno riješiti. Vodolije koje žele da pokrenu sopstveni biznis trebalo bi to da urade nakon 15. maja, kada će Venera ući u znak Bika i donijeti povoljne aspekte za to. Vodolije koje traže posao treba dodatno da se aktiviraju u drugoj polovini mjeseca, a ogromne su šanse za pronalazak posla koji ima veze sa kreativnošću, zabavom ili ugostiteljstvom.

Ljubav: Odličan mjesec za sve Vodolije koje su tek stupile u vezu ili brak! Povoljni aspekti donose dobru komunikaciju i mnoštvo lijepih, zajedničkih trenutaka. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku, možete da očekujete napade ljubomore i posesivnosti, a samim tim i svađe i razmirice. Slobodne Vodolije će početkom mjeseca, najvjerovatnije posredstvom prijatelja, upoznati veoma zanimljivu osobu sa kojom će postepeno ulaziti u emotivni odnos.

Zdravlje: Tokom ovog mjeseca možete da očekujete probleme sa alergijama. Većim dijelom mjeseca ćete morati da koristite medikamente za sprječavanje alergije.

Ribe

Posao: Tokom maja ćete biti veoma kreativni, a to će uticati pozitivno na sve aspekte poslovanja. Sa lakoćom ćete riješiti sve izazove koji će biti pred Vama, a imaćete i nove ideje koje će Vas istaći u odnosu na ostale kolege. Nakon 15. maja, kada će Venera ući u znak Bika, možete da očekujete pokretanje novog posla ili saradnju sa veoma bitnom osobom. Krajem mjeseca mogući su neočekivani novčani prihodi. Savjetujemo Vam da ih iskoriste za lično usavršavanje, jer će Vam se to višestruko isplatiti.

Ljubav: Loše aspektovan Merkur u polju ljubavi donosi tenziju, svađe i rasprave sa partnerom, bez nekog značajnog povoda. U vašem braku ili vezi će vladati loša komunikacija, pa ćete se svađati oko svake sitnice koja vam smeta. Moguće je da ste počeli da se viđate sa više osoba istovremeno, jer niste sigurni šta tačno želite na ljubavnom planu. Velike su šanse da ćete biti otkriveni. Starije Ribe bi mogle da se razočaraju u osobu sa kojom se već neko vrijeme viđaju.

Zdravlje: Generalno stabilno zdravstveno stanje! Savjetujemo Vam da uvedete još zdravih zdravih navika u život.

(Krstarica.com)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA