Logo-Glas

MLADI SDS-a DOBOJ: Smrt Spomenka Gostića ne smije biti uzaludna

9. Januara 2018.

Маглај - Млади СДС-аMAGLAJ
 – Aktivisti Mladih Srpske demokratske stranke /SDS/Doboj izašli su danas na grob najmlađeg pripadnika Vojske Republike Srpske Spomenka Gostića, sahranjenog na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak u Federaciji BiH, gdje su poručili da njegova žrtva ne smije biti zaboravljena i uzaludna.

Zamjenik predsjednika dobojskog SDS-a Danijel Jošić rekao je novinarima da je posjeta organizovana povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike, ali i radi podsjećanja na Spomenkovu žrtvu tokom stvaranja Srpske.

– Vlast u Republici Srpskoj ne treba da praktikuje lažni patriotizam, nego da vodi brigu o porodicama i djeci poginulih boraca, njihovom zaposlenju i egzistenciji – naveo je Jošić.

On je istakao da od patriotizma, bez konkretnih djela, niko nema koristi.

Petnaestogodišnji Spomenko Gostić, kao pripadnik Vojske Republike Srpske, poginuo je od granate 20. marta 1993. godine, nedaleko od svog sela Jovići na planini Ozren. Tada je, osim njega, život izgubilo još pet srpskih vojnika.

Spomenko je sahranjen na mjesnom groblju Gornji Ulišnjak, gdje počivaju njegova majka i baka. To mjesto, kao i Spomenkovo selo Jovići, danas se nalaze u Federaciji BiH.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA