Logo-Glas

MODRIČA: Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama uručen minibus

10. Maja 2018.

Модрича - хуманитарна организацијаMODRIČA
– Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama “Sunce Obervalisa” u Modriči danas je uručen minibus, koji je donacija švajcarske humanitarne organizacije “Djeca našeg svijeta” iz Obervalisa.

Ključeve minibusa je načelniku Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Alenki Ilovčević predao osnivač i predsjednik organizacije “Djeca našeg svijeta” Jozef Fuks.

Модрича - Иловчевић, Фукс - уручени– Vozilo je u odličnom stanju, u šta smo se lično uvjerili i sa punom odgovornošću ga poklanjamo Dnevnom centru kako bi koristio za prevoz djece i mladih sa smetnjama u razvoju koja borave u ovom objektu – rekao je Fuks.

On je istakao da je zadovoljan funkcionisanjem Dnevnog centra koji je otvoren 2015. godine i u čiju izgradnju i opremanje je ta humanitarna fondacija uložila 500.000 KM.
Fuks je naglasio da su organizacija “Djeca našeg svijeta” i opština Modriča izgradnjom Dnevnog centra učinile dobro, humano djelo u ovoj opštini.

Prema njegovim riječima, velika je nagrada za fondaciju i lokalnu upravu sreća 47 djece i njihovih roditelja zbog usluga koje korisnicima pruža Dnevni centar.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić zahvalio je na vrijednoj donaciji i istakao da je do sada humanitarna organizacija “Djeca našeg svijeta” iz Obervalisa uložila oko 1,6 miliona KM u izgradnju i opremanje Dnevnog centra, Kafe-poslastičarnice i obdaništa, koji čine jedan kompleks.

Uuručenju minibusa i svečanosti koju su pripremila djesa i vaspitači prisutvovao je i Branko Vidić, Modričanin koji dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj, inicijator saradnje opštine i švajcarske humanitarne organizacije “Djeca našeg svijeta”.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA