Logo-Glas

MODRIČA: Humanitarci iz Švajcarske, predvođeni Brankom Vidićem, dopremili sportsku opremu

10. Maja 2018.

BRANKO VIDIC, JOZEF FUKS I PETAR JELICMODRIČA
– Nekadašnji fudbaler Vranjaka, kasnije fudbalski sudija i danas eminentni sportski radnik iz Švajcarske, Branko Vidić, ponovo je u zavičaju. Sa predstavnicima Humanitarne organizacije „Deca našeg sveta“ dostavio je minibus za Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama. Tom prilikom, Vidić je predsedniku Modriče Alfa Petru Jeliću uručio komplet sportske opreme.

– Ja sam Petru ujak, ali sam sa njegovim ocem bio kao rođeni brat. Pokojni Milan Jelić voleo je Modriču i Modričane, Republiku Srpsku, sve ljude dobre volje. Fudbal mu je bio u duši. Znam da Pero ponovo pravi klub kakav je bio u vreme njegovog oca. Znam da akcentat daje i na mlađe pogone, da oživljava klupska Škola fudbala. Procenio sam da je kolektivu neophodna sportska oprema za mlađe selekcije. U njima ćeda treniraju ili da igraju zvanične utakmice,a ja ću uvek biti uz Petra, klub na čijem je čelu – poručio je Branko Vidić.

Prijatelji ga zovu „Svika“, a mnogi mu se obraduju kada se pojavi u Modriči i u Vranjaku.

– Drago mi je da me ljudi toliko poštuju, pamte, cene. Žao mi je što nemam mnogo vremena, nego sam došao sa humanitarcima iz Švajcarske na 48 časova. Uvek je puno srce u mojoj Modriči. Mnogo sam srećan što je fudbal u tolikom usponu i što se vraća na staze stare slave. I predsednik HO’Deca našeg sveta’ Jozef Fuks ceni sve napore da se kolektiv koji je bio fudbalski šampion Republike Srpske i BiH i pobednik kupa vrati na stare staze uspeha – dodao je Vidić.

Predsednik Modriče Alfa Petar Jelić zahvalio se prijateljima iz Švajcarske, ganut poklonima koji će dobro doći.

– Radi se o vrednom artiklu za naše mlađe selekcije. Oprema koja je po kvalitetu daleko od naših prostora. Neka svoga i u gori vuka, kaže stara izreka. Gospodin Fuks je postao deo Modriče. Ovaj grad dodelio je pomenutoj humanitarnoj organizaciji najvrednije gradsko priznanje, Povelja Modriče. Takođe, ovaj grad treba da bude zahvalan Branku Vidiću za sve što je uradio i pokazao kako se voli Modriča, Vranjak, rodna gruda – istakao je Petar Jelić.

Branko Vidić – Svika još jednom je ambasador zavičaja…

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA