Logo-Glas

MODRIČA: Jerković i hrvatski konzul o spornom dijelu auto-puta

31. Oktobra 2019.

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sastao se danas u Banjaluci sa generalnim konzulom Hrvatske Zoranom Piličićem sa kojim je razgovarao o trenutnom položaju Hrvata u Republici Srpskoj.

Kako je saopšteno iz kabineta hrvatskog potpredsjednika, na sastanku, kojem je prisustvovao i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, Davor Čordaš, bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji te pravima hrvatskih povratnika u Srpsku.

Poseban akcenat stavljen je i na predloženu trasu autoputa Vukosavlje-Brčko-Bijeljina, koja je izazvala proteste građana tri mjesne zajednice u opštini Modriča koji su ukazali da će, ukoliko se ostane pri sadašnjem planu, morati srušiti stotinjak obnovljenih kuća hrvatskih povratnika.

– Konzul je izjavio da ce učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti za iznalaženje najbolje trase te daje punu podršku u pronalasku najboljeg rješenja – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Jerković zahvalio konzulu na posjeti te iskazao zahvalnost na pomoći koja se pruža Hrvatima u Republici Srpskoj od strane Republike Hrvatske. On je, takođe, istakao kako očekuje da će se i dalje pomagati Hrvatima u Srpskoj još jačim intenzitetom.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA