Logo-Glas

MODRIČA: Kazna pedofilu nakon obljube mentalno zaostale maloljetnice nije imala efekta, sada optužen zbog intimne veze s djevojčicom

31. Decembra 2018.

sudDOBOJ
– Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Vida Jankovića (36) iz Modriče zbog obljube djeteta mlađeg od 15 godina.

Optuženom je, na prijedlog tužilaštva, sud produžio pritvor u trajanju od najduže dvije godine, uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca.

– Optuženi je tačno neutvrđenog dana u periodu od kraja septembra ove godine, pa do 22. oktobra u večernjim časovima, izvršio obljubu nad maloljetnim djetetom rođenim 2005. godine. On je znao da je oštećena mlađa od 15 godina i da postoji velika nesrazmjera u zrelosti i uzrastu između njih dvoje – naveli su iz dobojskog tužilaštva.

Janković je 2016. već osuđivan kao pedofil nakon priznanja krivice. Da podsjetimo, osuđen je na mizernu kaznu od šest mjeseci zatvora zbog obljube mentalno zaostale S.B. u Božincima kod Doboja.

Radi se o slučaju koji je potresao cijeli region jer je otkriveno da je S.B. kao maloljetnica bila u vezi sa trojicom muškaraca (jedan od njih je bio i Vid), koja je rodila tri bebe, a koje su ubijene i zakopane na njenom porodičnom imanju. Za taj zločin osuđena je baka Vojkana Bogojević na šest godina zatvora.
Za Jankovića se na početku istrage sumnjalo da je u periodu od jula do kraja oktobra ove godine s maloljetnicom održavao intimnu vezu. Po nalogu suda izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio i tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Prema pisanju pojedinih medija, sumnjalo se da je pedofil Janković odražavao seksualne odnose sa djevojčicom uz pristanak njene majke. Inače, porodica iz koje dolazi obljubljena maloljetnica je mjesecima bila u sigurnoj kući u Modriči. Majka i petoro djece su tu bili smješteni zbog toga što je otac te djece seksualno napastovao svoju djecu. On zbog toga sad robija kaznu od sedam i po godina zatvora.

Inače, Janković je rodom iz Dugog Polja, gdje mu je 2014. njegovu staru kuću pokrenulo klizište, pa je opština Modriča Jankoviću dodijelila kuću koja je izgrađena sredstvima UNDP i opštine Modriča.

U tu kuću Janković se uselio prije godinu dana, a komšije ništa nisu znale o njegovog prošlosti.
(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA