Logo-Glas

MODRIČA: Kompanija “Zarubežnjeft” u budžet uplatila 225 miliona evra

12. Aprila 2018.

Модрича - Кудрјашев, Додик - конфереMODRIČA
– Prosječna plata radnika u “Zarubežnjeftu” u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je 600 evra, a u prošloj godini ova kompanija je u budžet uplatila 225.000.000 evra, izjavio je danas u Modriči generalni direktor kompanije Sergej Kudrjašev.

Kudrjašev je na konferenciji za novinare, održanoj sa predstavnicima “Optima grupe”, Rafinerije ulja Modriča i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da se svi porezi i doprinosi uplaćuju na vrijeme, te da su isplate transparentne.

– Radnici su stručnjaci i profesionalci, zahvaljujući njima posljednje dvije godine radimo punim kapacitetom i dobrim pokazateljima – istakao je Kudrjašev.

Модрича - Кудрјашев, Додик - РафинерGeneralni direktor “Optima grupe” Andrej Getinger naveo je da na području Republike Srpske i Fedracije BiH “Optima grupa” zapošljava 2.023 radnika.

– Ukupna prerada u prošloj godini na nivou “Optima grupe” bila je 881.000 tona, dok je plan za ovu godinu da bude prerađeno 928.000 tona – rekao je Getinger.
Generalni direktor Rafinerije ulja Modriča Evgenij Kočnjev rekao je da Rafinerija u Modriči zapošljava 383 radnika i da će do kraja ove godine zaposliti 13 mladih.

– U prošloj godini Rafinerija je proizvela 12.000 tona motornog ulja i maziva, te preradila 50.000 tona sirovine GUS iz Rafinerije nafte Brod – naveo je Kočnjev.

On je naglasio da je u ovoj godini planirana investicija Z.300.000 evra za ugradnju četiri nova filtera na postrojenju za deparafinaciju.

Kočnjev je najavio da će u ovoj godini biti investirano i 500.000 evra u pogon za pakovanje gotovih proizvoda.

Модрича - Кудрјашев, Додик - РафинерObraćanju novinarima prethodio je obilazak pogona Rafinerija ulja Modriča, renomiranog i najvećeg proizvođača hidrokrekovanih baznih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti u jugoistočnom dijelu Evrope i ravnopravnog proizvođača maziva sa najpoznatijim evropskim i svjetskim brendovima u industriji maziva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA