Logo-Glas

MODRIČA: “MD klinci” pokazali sportske vještine

11. Juna 2019.

MODRIČA – Članovi Sportskog društva “MD klinci” večeras su na trgu “Dr Milan Jelić” u Modriči izveli javni čas na kome su pokazali sportske vještine koje su stekli.

Predsjednik ovog društva Goran Tadić rekao je Srni da je javni čas tradicionalna sportsko-zabavna manifestacija koja se organizuje povodom završetka školske godine.

“Cilj Sportskog društva MD klinci, koje ove godine obilježava deceniju postojanja i rada, jeste unapređenje zdravlja i sprečavanje deformiteta kod djece, te da djeca kroz igru i treninge koje vode profesori fizičkog zavole sport i steknu navike druženja, sportskog ponašanja i zdravog života”, naveo je Tadić.

On je istakao da ovo društvo trenutno okuplja oko 300 djece uzrasta od četiri do 17 godina, razvrstanih u svim selekcijama Škole opšteg sporta, Škole odbojke i Škole košarke.

Tadić je istakao da je za 10 godina kroz “MD klince” prošlo više od 1.800 djece, od kojih su mnogi nastavili rad i takmičenja u ženskom i muškom odbojkaškom klubu, muškom košarkaškom klubu, te fudbalskom klubu u Modriči.

“Društvo od osnivanja podržava Optima grupa iz Banjaluke, koja je generalni sponzor, te opština Modriča i Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, a dobru saradnju imaju i sa osnovnim školama “Sutjeska” i “Sveti Sava” u Modriči”, napomenuo je Tadić.

Na večerašnjoj manifestaciji, kojoj je prisustvovao veliki broj roditelja i građana Modriče uručena je zahvalnica opštini Modriča koja je ove godine obezbijedila finansijska sredstva za odlazak djece na ljetnje sportske kampove.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA