Logo-Glas

MODRIČA: Načelnik opštine uručio poklone djeci u obdaništu “Naša radost”

3. Oktobra 2018.

Модрича - Крекић посјетио обдаништMODRIČA
– Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić posjetio je danas Dječije obdanište “Naša radost” i mališanima uz prigodne poklone čestitao Nedjelju djeteta.

Krekić je rekao da opština posebnu pažnju posvećuje najmlađima, djeci predškolskog uzrasta, poboljšavajući uslove za njihov odgoj, obrazovanje i vaspitanje.

– Prethodne godine otvorene su nove prostorije obdaništa, koje su izgrađene i opremljene sredstvima opštine i švajcarske humanitarne fondacija “Djeca našeg svijeta”, a prije nekoliko dana je počela sanacija objekta starog obdaništa – rekao je Krekić.

On je istakao da će u okviru projekta “Energetska efikanost” na starom objektu biti saniran krov i centralno grijanje, zamijenjena vanjska stolarija, te ugrađen termoizolacioni materijal u fasadu, koje će finansirati Vlada Republike Srpske, UNDP u BiH i opština sa 200.000 KM.

Krekić je naglasio da je zadatak lokalne uprave da podrži sve ustanove koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem mladih.

Модрича - стари објекат обдаништаDirektor Predškolske ustanove “Naša radost” LJubica Đekić rekla je da je u dvije organizacione jedinice – u starom i novom objektu cjelodnevnim boravkom obuhvaćeno 250 djece, a produženim boravkom 30.

– Nedjelja djeteta, koja se ove godine obilježava od prvog do sedmog oktobra, je prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN o pravima djeteta – rekla je Đekićeva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA