Logo-Glas

MODRIČA: Nastavak saradnje sa Fondacijom “Mozaik”

17. Januara 2019.

Модрича - Фондација "Мозаик" - потпиMODRIČA
– Opština Modriča danas je sa Fondacijom “Mozaik” potpisala memorandum o nastavku razvoja programa Omladinske banke u ovoj opštini za naredne četiri godine.

Memorandum koji, osim razvoja društvenog aktivizma, uključuje i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog preduzetništva mladih, potpisali su načelnik Modriče Mladen Krekić i direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik ” iz Banjaluke Željko Pauković.

Модрича - Крекић, Пауковић - потписаKrekić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Fondacijom “Mozaik”, uz čiju podršku je u Modriči od 2008. godine do danas realizovan 101 projekat neformalnih grupa mladih, ukupne vrijednosti 347.236 KM.

– Opština je iz lokalnog budžeta izdvojila 108.000 KM, Fondacija `Mozaik` 91.000 KM, a privrednici i drugi donatori iz ove opštine 148.236 KM – rekao je Krekić.

On je dodao da je u projektima učestvovalo 1.600 mladih koji su svojoj lokalnoj zajednici poklonili više od 20.000 volonterskih radnih časova.

– Projekte, čiji je cilj uključivanje mladih u razvoj lokalne zajednice, te podsticaj preduzetništva kod mladih, podržaćemo i u narednom periodu – rekao je Krekić.

Pauković je podsjetio da je Modriča jedna od pet opština koja je 2008. godine podržala razvoj ovog programa u BiH.
On je napomenuo da je “Mozaik” sa partnerskim opštinama, donatorima i neformalnim grupama mladih uzrasta od 17 do 35 godina u BiH realizovao oko 2.000 projekata ukupne vrijednosti skoro 7.000.000 KM.

– Na projektima je angažovano više od 23.000 mladih – rekao je novinarima Pauković.

On je istakao da će “Mozaik” u BiH, kroz programe za razvoj preduzetništva i aktivizma, do 2026. godine obezbijediti podršku za 5.000 društveno korisnih projekata mladih, finansirati 300 mikrobiznisa mladih, kao i 5.000 društvenih preduzetnika koji će pokrenuti svoje biznise.

Pauković je naglasio da će se na ovaj način, u saradnji sa opštinama, pružiti finansijska pomoć mladim ljudima za pokretanje vlastitog biznisa i zapošljavanje, što će doprinijeti tome da mladi ostanu da žive i rade u svojim sredinama.

Ceremoniji potpisivanja memoranduma prethodila je promocija projekata realizovanih u Modriči.

Prošle godine realizovano je 16 projekata ukupne vrijednosti 38.017 KM, od čega su opština Modriča i “Mozaik” obezbijedili 23.117 KM, dok su donatori projekte mladih podržali sa 14.900 KM.

Модрича - Фондација "Мозаик" - потпиNeformalnim grupama mladih, predstavnicima lokalne uprave i novinarima iz Modriče uručene su zahvalnice za podršku u realizaciji projekata od 2008. godine do danas.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA