Logo-Glas

MODRIČA: Obilježeno 26 godina od formiranja Miloševačke čete VRS

15. Aprila 2018.

Модрича - обиљежавање 26 година од оMODRIČA
– U Miloševcu kod Modriče danas je obilježeno 26 godina od osnivanja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske /VRS/ čijih je devet pripadnika poginulo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Iz ovog mjesta u proteklom ratu život je izgubilo i 12 civila. Stradalim stanovnicima Miloševca danas je služen parastos i položeno je cvijeće na zajedničko spomen-obilježje.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Savo Ilić rekao je da je Miloševačka četa imala 405 boraca, a da je u Civilnoj zaštiti bilo angažovano 60 mještana.

On je istakao da ovo selo tokom rata nije palo u ruke neprijatelja, te da je Miloševačka četa dala veliki doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Ilić je napomenuo da je od formiranja čete 16. aprila 1992. godine do danas umrlo 95 pripadnika ove jednice VRS.

Модрича - парастосCvijeće na spomenik položili su rodbina poginulih, predsjednik Boračke organizacije opštine Modriča Milutin Vračević, zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić, predstavnici opštine Pelagićevo i mjesne zajednice Miloševac.

U kulturnom dijelu manifestacije učestvovala su kulturno-umjetnička društva “Miloševac” i “Prosvjeta” iz Gornje Salatine kod Šamca.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

MODRIČA: Uručeno sjeme za devet proizvođača // MODRIČA - U Modriči je danas za devet odabranih poljoprivrednih proizvođača uručeno 1,7 tona sjemena soje koja je obezbijeđena u okviru p...
SREĆA UZ SEMBERCE: Alfa Modriča – Radnik 2:3 // MODRIČA – Radnik je pobedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Ku...
MODRIČA: Počela preventivna republička kampanja “Niti jedan neve... // MODRIČA - Podjelom edukativnog materijala u Modriči i simulacijom dejstva bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača ili putnika prilikom čeon...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA