Logo-Glas

MODRIČA: Obilježeno 26 godina od formiranja Miloševačke čete VRS

15. Aprila 2018.

Модрича - обиљежавање 26 година од оMODRIČA
– U Miloševcu kod Modriče danas je obilježeno 26 godina od osnivanja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske /VRS/ čijih je devet pripadnika poginulo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Iz ovog mjesta u proteklom ratu život je izgubilo i 12 civila. Stradalim stanovnicima Miloševca danas je služen parastos i položeno je cvijeće na zajedničko spomen-obilježje.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Savo Ilić rekao je da je Miloševačka četa imala 405 boraca, a da je u Civilnoj zaštiti bilo angažovano 60 mještana.

On je istakao da ovo selo tokom rata nije palo u ruke neprijatelja, te da je Miloševačka četa dala veliki doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Ilić je napomenuo da je od formiranja čete 16. aprila 1992. godine do danas umrlo 95 pripadnika ove jednice VRS.

Модрича - парастосCvijeće na spomenik položili su rodbina poginulih, predsjednik Boračke organizacije opštine Modriča Milutin Vračević, zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić, predstavnici opštine Pelagićevo i mjesne zajednice Miloševac.

U kulturnom dijelu manifestacije učestvovala su kulturno-umjetnička društva “Miloševac” i “Prosvjeta” iz Gornje Salatine kod Šamca.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA