Logo-Glas

MODRIČA: Održana biciklijada i “Sokolske igre”(FOTO)

12. Avgusta 2018.

Модрича - рекреативна бициклијадаMODRIČA
– U Modriči je danas održana rekreativna biciklijada od crkve u centru grada do Riječana Gornjih, gdje su održane “Sokolske igre” sa oko 80 učesnika svih uzrasta.

Koordinator Svetosavske omladinske zajednice jerej Goran Panjkov, koja je organizator manifestacije, rekao je da su četvrta po redu biciklijada i “Sokolske igre” organizovane u znak sjećnja na Proboj koridora – najznačajniju vojnu operaciju za Repbuliku Srpsku, te smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu 1992. godine.

– Cilj održavanja biciklijade je naglasiti važnost događaja iz novije istorije u kojima je srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi na ovom prostoru obezbijeđena sloboda – rekao je Srni Panjkov.

On je istakao da je namjera da se tokom manifestacije, uz druženje građana, ožive drevne narodne igre – skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, navlačenje konopca, te promocija korištenja bicikla kao prevoznog sredstva.

Start biciklijade bio je u porti Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Modriči, u kojoj je prije toga služena Sveta liturgija.

Stazu od 12 kilometara za oko 40 minuta prešli su svi učesnici, među kojima je bio i sedmogodišnji David Tomušilović i njegova četverogodišnja sestra Lara koja je najviše vremena provela u korpi na očevom biciklu.
Модрича - бацање камена с рамена -1

Srđan Glavoćić najdalje je bacio kamen u kategoriji seniora, a Dragan Tomušilović pobijedio je u mlađoj kategoriji.

Модрича - бацање камена с рамена

Ekipa “Tomušilovići” u sastavu Milan Tomušilović, Bojan Tomušilović i Mladen Tojić pobjednici su takmičenja u navlačenju konopca u teškoj kategoriji, na kojem je učestvovalo 10 ekipa.

Модрича - навлачење конопцаPobjednik među 10 ekipa u navlačenju konopca u lakoj kategoriji je ekipa “Tomušilovići dva” u čijem sastavu su bili Dragan Tomušilović, Dalibor Stanišić i Gavrilo Zečević.

Модрича - скакање у врећиRazdaljinu od 30 koraka, skačući u vreći, među seniorima nabrže je prešao Andrej Savić, a kod juniora Dragan Tomušilović.

Predsjednik Svetosavske omladinske zajednica Modriča Boris Vuković ocijenio je da je manifestacija uspjela.

O bezbjednosti učesnika biciklijade brinuli su pripadnici Policijske stanice Modriča, a biciklijadu je podržala Opštinska boračka organizacija Modriče i načelnik opštine Mladen Krekić, pokrovitelj ovogodišnje manifestacije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA