Logo-Glas

MODRIČA: Počela rekonstrukcija glavnog kolektora kišne kanalizacije

6. Juna 2018.

Модрича - "Реконструкција главногMODRIČA
– U Modriči je počela realizacija prve faze projekta “Rekonstrukcija glavnog kolektora kišne kanalizacione mreže”, za koju je opština obezbijedila kreditna sredstva Svjetske banke u iznosu od 459.884 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Modriče Jovan Mišić naveo je da će se u prvoj fazi rekonstruisati oko 400 metara glavnog kolektora, od ukupno planiranih 2.450 metara.

– Vrijednost projekta, koji se realizuje posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iznosi 1.789.289 KM. Kreditna sredstva od 459.884 KM dobijena su od Svjetske banke po kamatnoj stopi od 1,25 odsto uz grejs period od pet godina i rokom za otplatu od 25 godina – rekao je Mišić.

Модрича - "Реконструкција главногOn je istakao da je opština Modriča prije 10 godina uradila projekat za rekonstrukciju kompletne kišne kanalizacije.

Mišić je napomenuo da je lokalna uprava aktivno krenula u rekonstrukciju kišne kanalizacije 2014. godine, kada je urađen krak sa prepumpnom stanicom u ulicama Hajduk Veljka i Solunskih boraca.

– Ostalo je da se rekonstruiše glavni kolektor čime će se trajno riješiti problem plavljenja ulica nakon jačih padavina – rekao je novinarima Mišić.

Rok za završetak radova, koje izvodi preduzeće “Instel” iz Bijeljine, je 60 dana.

Direktor preduzeća Vladimir Gutić rekao je da je preduzeće specijalizovano za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i da će radovi biti završeni kvalitetno i u roku.

– Cijevi se polažu na dubini do pet metara, a njihov promjer je na ulasku u korito rijeke Bosne 2,3 metra – rekao je Gutić.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA