Logo-Glas

MODRIČA: Podrška za 16 projekata neformalnih grupa mladih

7. Juna 2018.

Модрича - подршка за пројекте нефорMODRIČA
– Neformalne grupe mladih u Modriči realizovaće ove godine 16 projekata, posredstvom Omladinske banke, koji će se u iznosu od 38.017 KM finansirati sredstvima fondacije “Mozaik”, opštine i učešćem lokalne zajednice.

Zamjenik načelnika opštine Nikola Savić rekao je da će neformalne grupe mladih, koje su danas potpisale ugovor sa opštinom i fondacijom “Mozaik”, realizovati projekte iz različitih oblasti, od izgradnje sportskih igrališta, uređenja javnih površina do organizovanja kulturnih manifestacija, koji će služiti svim građanima, a posebno mladima.

Модрича - Савић, Пауковић– Značaj programa Omladinske banke je u tome što mladi daju prijedloge koje projekte i na kojem dijelu opštine će realizovati – istakao je Savić.
Na ceremoniji potpisivanja ugovora naglašeno je da će opština Modriča iz lokalnog budžeta izdvojiti 14.117 KM, “Mozaik” će obezbijediti 9.000 KM, a neformalne grupe u projektima će učestvovati sa 14.900 KM vlastitih i sredstava dobijenih od donatora u lokalnoj zajednici.

Direktor fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da su od 2008. godine na prostoru Modriče realizovana 84 projekta ukupne vrijednosti 308.000 KM, od čega su Fondacija i opština Modriča obezbijedili 176.134 KM, dok je učešće neformalnih grupa mladih bilo 132.212 KM.

Pauković je podsjetio da je u ovom periodu kroz program Omladinske banke u BiH realizovano 1.735 projekata, čija je ukupna vrijenost viša od 6.000.000 KM.

– Do 2026. godine Omladinska banka će podržati 5.000 društvenih projekata mladih u 50 partnerskih opština širom BiH – rekao je Pauković novinarima.

On je naglasio da je značaj programa Omladinske banke u tome što se daje prilika mladim da izrade, apliciraju i dobiju podršku za projekte, te da budu partneri lokalnim upravama opština u kojima žive.

Vođa neformalne grupe na izradi projekta “Čarobnjak iz Oza” LJubica Stojanović rekla je da će sredstva odobrena od Omladinske banke Modriča biti iskorištena za nabavku rekvizita i opreme za scenu pozorišne predstave za djecu, koju će realizovati glumci amateri iz ove opštine.

– Želja nam je da oživimo pozorišnu scenu u Modriči i da kod mladih probudimo interesovanje za pozorišnu kulturu – rekla je Stojanovićeva, koja je student medicine.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA