Logo-Glas

MODRIČA: Pravoslavna Nova godina dočekana u porti crkve u Višnjiku

14. Januara 2018.

Модрича - Пјевачко друштво свештенMODRIČA – U Modriči je pravoslavna Nova godina dočekana u prigradskom naselju Višnjik gdje je u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice služen moleban.

Dočeku je prisustvovalo nekoliko stotina vjernika, sveštenstvo modričkih parohija i rukovodstvo opštine Modriča.

Načelnik opštine Mladen Krekić poželio je građanima ove lokalne zajednice kao i svim Srbima zdravlje i sreću u 2018. godini.

Paroh crkve Pokrova Presvete Bogorodice protojerej-stavrofor Pero Tanacković rekao je da se obilježavanjem pravoslavne Nove godine, kao i svih hrišćanskih praznika, šalje poruka mira među ljudima.

On je zahvalio lokalnoj urpavi i modričkim privrednicima za pomoć u organizaciji druge po redu proslave pravoslavne Nove godine na otvorenom u Modriči.

Na dočeku su se u kulturnom i zabavnom programu predstavila kulturno-umjetnička društva sa područja Modriče, Muzičko društvo “Isidor Bajić”, Pjevačko društvo sveštenika i bogoslova “Zapis”, te amaterske muzičke grupe sa područja ove opštine.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

ZAUSTAVIO VOZILO I PREMINUO: Telo nestalog čoveka pronađeno u Čardaku ... // MODRIČA - Danas (ponedeljak) između 8 i 9 časova pripadnici Policijske stanice Modriča pronašli su zaustavljen automobil “Pasat” pored ma...
MALE OLIMPIJSKE IGRE U ODBOJCI: Pobednici srednjoškolke iz Doboja i sr... // MODRIČA - Srednjoškolski centar „Jovan Cvijić“ iz Modriče bio je domaćin regionalnog takmičenja Malih olimpijskih igara u odbojci za sred...
MODRIČA: Završena Zimska škola za poljoprivrednike // MODRIČA - U Tarevcima kod Modriče danas je, pokaznim orezivanjem stabala na plantažama šljive i trešnje, završena Zimska škola za poljopr...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA