Logo-Glas

MODRIČA: Princeza šampion izložbe krava i junica

5. Septembra 2019.

Krava Princeza, simentalske rase iz farme “MK mompani” iz Skugrića kod Modriče, proglašena je za apsolutnog šampiona izložbe krava i junica koja je održana danas u okviru Desetog sajma privrede “Modriča 2019”.

Vlasnik “MK kompani” Risto Mišić rekao je da je nagrada za njegovu kravu ujedno i nagrada zaposlenima, koji se brinu o više od 250 grla na farmi.

– Da bi imali šampiona sajma potrebno je puno rada, dobra ishrana i domaćinska briga o životinjama – rekao je Mišić.

On je naveo da na farmi ima 110 muznih krava, 50 steonih junica, 50 bikova i 40 teladi.

Na izložbi na kojoj je učestvovalo 30 muznih krava i junica iz Modriče, u konkurenciji muznih krava pobijedila je krava Jove Stevića iz Dobrinje, druga je bila krava Novaka Savića iz Vranjaka, dok je treće mjesto pripalo kravi iz farme “MK kompani” iz Skugrića.

Član žirija, viši stručni saradnik za stočarstvo u Agenciji za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske u Doboju, Radmila Cvijić, rekla je da su na sajmu izložena grla odličnih osobina, dobre genetike i pravilnog uzgoja.

– Ponosni smo i na 35 grla priplodnog podmlatka i teladi koja nisu učestvovala na takmičenju – rekla je Cvijićeva.

Ona je naglasila da je cilj izložbe da se ukaže na značaj kvalitetnog priplodnog podmlatka za ukupnu proizvodnju mlijeka, te da se nagrade farmeri koji primjenjuju najviše standarde u uzgoju stoke i proizvodnji mlijeka.

Izložbu su posjetili ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, pomoćnik ministra poljoprivrede Srpske Zoran Maletić i načelnik Modriče Mladen Krekić, koji su danas i otvorili manifestaciju.

Sajam privrede će trajati do sutra u 19 sati.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA