Logo-Glas

MODRIČA: Srednjoškolci premijerno izveli komediju “Radovan Treći”

17. Maja 2018.

Модрича - средњошколци извели предMODRIČA
– Dramska sekcija Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” iz Modriče premijerno je izvela komediju Dušana Kovačevića “Radovan Treći” u Srpskom kulturnom centru.

Direktor Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” Novka Marković ocijenila je da je predstava pokazala da ova škola i opština imaju izuzetno vrijednu i talentovanu omladinu.

Markovićeva je izrazila očekivanje da će Dramska sekcija, čiji su članovi učenici trećeg i četvrtog razreda Gimnazije, nastaviti sa radom i na najljepši način promovisati pozorište među mladima u Modriči.

Модрича - средњошколци извели предValerija Blagojević, koja glumi lik Rumenke, rekla je da su članovi Dramske sekcije, predvođeni profesoricama srpskog jezika Dijanom Mišić i Svjetlanom Živković, pripremali ovu predstavu tokom cijele školske godine.

– Vjerovatno će biti repriza predstave u Modriči, a očekujemo i poziv za izvođenje komedije i iz susjednih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH – rekla je Blagojevićeva.

Stanko Tomić, koji glumi Radovana u predstavi, rekao je da su glumci imali tremu jer je većina prvi put nastupila pred mnogobrojnom publikom.

– Sudeći po reagovanju publike tokom premijere, čini mi se da smo veoma dobro odrigrali predstavu – rekao je Tomić.

Na sinoćnjem premijernom izvođenju “Radovana Trećeg”, pred više više od 150 posjetilaca, igrali su još Andrija Novaković u ulozi Stanislava, Georginu je glumila Neira Krajnović, u liku Katica bila je Zorana Stojanović, lik kelnera glumila je Jelena Đurić, Nataša Filipović se predstavila u ulozi Jelenčeta, dok je glas Vilotića bio glas Bojana Todorovića.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA