Logo-Glas

MODRIČA: trka od 27 kilometara za 27 godina Republike Srpske

9. Januara 2019.

Модрича - Чланови модричког АтлетсMODRIČA
– Članovi Atletsko-rekreativnog kluba Modriča danas su trčali 27 kilometara lokalnim ulicama, povodom Dana i 27 godina od osnivanja Republike Srpske.

Inicijator trke i predsjednik ovog kluba Danilo Vasiljević rekao je Srni da staza simbolizuje 27 godina postojanja Republike Srpske.

– Cilj trke je da se obilježi 9. januar – Dan Republike, te promoviše sport, posebno atletika u Modriči i Repbulici Srpskoj – istakao je Vasiljević.

On je naglasio da je ovogodišnja trka druga koju organizuju povodom Dana Republike.

– Start i cilj trke, koja je održana na gradskim i ulicama prigradskog izbjegličkog naselja Modriča Tri, bili su na Trgu `Doktor Milan Jelić`. Trčalo je osam članova kluba i građana. Trka je zbog hladnog vremena i klizave staze trajala više od tri sata – naveo je Vasiljević.

Модрича - Чланови модричког АтлетсMeđu atletičarima bila je i Tanja Prnjić /30/, diplomirani ekonomista iz Modriče.

– Ovo je skroman poklon Repbulici Srpskoj za njen 27. rođendan – rekla je Prnjićeva.

Ona je naglasila da se dugo rekreativno bavi atletikom, te da od prošle godine učestvuje i na takmičenjima polumaratonaca u BiH i Srbiji.

Prnjićeva kaže da je današnjom trkom označen početak priprema u 2019. godini i priprema za maratone i polumaratone na kojima će kao član modričkog atletskog kluba učestvovati.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA