Logo-Glas

MODRIČA: U Osnovnoj školi “Sutjeska” obilježen Dan škole i Dan učeničkih postignuća

11. Maja 2018.

Модрича - обиљежен Дан школе и ученMODRIČA
– U Osnovnoj školi /OŠ/ “Sutjeska” u Modriči danas je obilježen Dan škole i Dan učeničkih postignuća, a na svečanosti su dodijeljene zahvalnice i priznanja.

Direktor OŠ “Sutjeska” Zorica Vasiljević rekla je da je ta obrazovna ustanova solidno materijalno opremljena, da ima kvalitetan nastavni kadar, te da đaci ostvaruju odlične rezultate u učenju, vladanju i vannastavnim aktivnostima.

Vasiljevićeva je istakla da su u ovoj školskoj godini učenici ostvarili značajne rezultate na školskim takmičenjima, kao i na sportskim takmičenjima koje je organizovao Pedagoški zavod Repbulike Srpske.

Načelnik Modriče Mladen Krekić istakao je da nastavnici i učenici OŠ “Sutjeska” dobrim rezultatima koje postižu na najljepši način predstavljaju svoju školu i opštinu.

Модрича - обиљежен Дан школе и ученDanašnjoj priredbi prisustvovao je i osnivač i predsjednik švajcarske humanitarne organizacije “Djeca našeg svijeta” Jozef Fuks koji je juče donirao minibus Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Modriči.

U ovoj školskoj godini “Sutjeska”, jedna od dvije osnovne škole u Modriči, ima 900 učenika i 117 radnika.

Prema podacima uprave škole, školovanje će ove godine završiti 117 đaka, a u prvi razred upisano je 68 učenika, što je najmanje od osnivanja ove obrazovne ustanove /1976. godine/.

U ratnim dejstvima 1992. godine školski objekat je bio uništen, a donatorskim sredstvima USAID-a 2002. godine izgrađen je novi objekat.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA