Logo-Glas

MODRIČA: U Osnovnoj školi “Sutjeska” obilježen Dan škole i Dan učeničkih postignuća

11. Maja 2018.

Модрича - обиљежен Дан школе и ученMODRIČA
– U Osnovnoj školi /OŠ/ “Sutjeska” u Modriči danas je obilježen Dan škole i Dan učeničkih postignuća, a na svečanosti su dodijeljene zahvalnice i priznanja.

Direktor OŠ “Sutjeska” Zorica Vasiljević rekla je da je ta obrazovna ustanova solidno materijalno opremljena, da ima kvalitetan nastavni kadar, te da đaci ostvaruju odlične rezultate u učenju, vladanju i vannastavnim aktivnostima.

Vasiljevićeva je istakla da su u ovoj školskoj godini učenici ostvarili značajne rezultate na školskim takmičenjima, kao i na sportskim takmičenjima koje je organizovao Pedagoški zavod Repbulike Srpske.

Načelnik Modriče Mladen Krekić istakao je da nastavnici i učenici OŠ “Sutjeska” dobrim rezultatima koje postižu na najljepši način predstavljaju svoju školu i opštinu.

Модрича - обиљежен Дан школе и ученDanašnjoj priredbi prisustvovao je i osnivač i predsjednik švajcarske humanitarne organizacije “Djeca našeg svijeta” Jozef Fuks koji je juče donirao minibus Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Modriči.

U ovoj školskoj godini “Sutjeska”, jedna od dvije osnovne škole u Modriči, ima 900 učenika i 117 radnika.

Prema podacima uprave škole, školovanje će ove godine završiti 117 đaka, a u prvi razred upisano je 68 učenika, što je najmanje od osnivanja ove obrazovne ustanove /1976. godine/.

U ratnim dejstvima 1992. godine školski objekat je bio uništen, a donatorskim sredstvima USAID-a 2002. godine izgrađen je novi objekat.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Modričani bijesni: Novi asfalt potonuo za mjesec, u krater ćemo posadi... // Ni mjesec dana nije izdržao novi asflat u Moravskoj ulici, u Mjesnoj zajednici Modriča tri, a već se slegao i nastala je udarna rupa du...
KANONADA I POD BORJEM: Proleter – Alfa Modriča 0:7 // TESLIĆ – U Tesliću, fudbalskom centru koji će to ponovo nekada biti, Modričani su igrali i pogađali kao od šale. Pljuštali su udarci ka g...
MODRIČA: Osveštana crkva zadužbina Slavojke Teofilović iz Kutlovaca... // MODRIČA - Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije osveštao je danas u mjestu Kutlovac kod Modriče crkvu posvećenu Svet...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA