Logo-Glas

MODRIČA: U ponudi oko 500 radnih mjesta sa područja regije Doboj

10. Oktobra 2017.

Модрича - сајам запошљавања1MODRIČA
– U Modriči je danas otvoren Sajam zapošljavanja na kome je 26 poslodavaca sa područja regije Doboj ponudilo oko 500 radnih mjesta.

Sajam je otvorio direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić, koji je istakao da je današnji sajam, kao i sajmovi u Trebinju i Banjaluci, organizovan u saradnji sa lokalnim upravama i Vladom Srpske.

– Nadam se da će nakon Sajma posao dobiti veliki broj nezaposlenih iz Modriče i sedam opština regije Doboj, kojih na evidenciji u filijali Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Doboju ima oko 20.000 – rekao je Vujičić.

On je izrazio očekivanje da će sajmovi zapošljavanja pomoći bržem padu broja nezaposlenih u Republici Srpskoj.

Vujičić je napomenuo da se iz godine u godinu smanjuje broj nezaposlenih u Republici Srpskoj, u kojoj je zaključno sa 31. avgustom ove godine na evidenciji bilo 117.000, što je za 10 odsto ili 13.000 lica manje u odnosu na isti period lani.

Iz Zavoda navode da će, osim u Trebinju, Banjaluci i Modriči do kraja godine Sajam zapošljavanja biti održan i u Istočnom Sarajevu.

Модрича - сајам запошљавањаNačelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je Sajam prilika da poslodavci na jednostavniji način ponude radna mjesta, a nezaposleni se lakše prijave i nađu posao.

– Nadam se da će posao naći veliki broj lica i time riješiti najvažnije egzistencijalno pitanje – dodao je Krekić.

Vlasnik preduzeća za izradu obuće “Alfa” Modriča Ilija Jeftić kaže da ova firma traži 15 radnika, od kojih 10 štepera i pet radnika u krojačnici.

– Ove godine smo zaposlili 25 svršenih srednjoškolaca – rekao je Jeftić i istakao problem male zainteresovanosti radnika za rad u obućarskoj industriji.

Jeftić je naveo da obrazovanje tokom školovanja nije dovoljno za samostalan rad radnika, zbog čega je obavezno dodatno usavršavanje, što je opterećenje za preduzeće.

– Preduzeće “Alfa” ima 405 radnika. U pripremi je novi pogon koji će sa pokretanjem, sredinom naredne godine, zaposliti novih 80 radnika – napomenuo je za Srnu Jeftić, ocijenivši pozitivnim organizovanje sajmova zapošljavanja.

Na području Modriče na evidenciji Zavoda je oko 3.200 radnika koji aktivno treže posao, podaci su Zavoda.

Osim razgovora poslodavaca sa nezapolenima, tokom Sajma biće održane radionice za nezaposlena lica, te sumirani rezultati.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA