Logo-Glas

MODRIČA: U Skugriću predstavljen ogled sa 46 hibrida kukuruza

3. Oktobra 2018.

Модрича - "Дани поља кукуруза"MODRIČA
– U Skugriću kod Modriče danas je održana manifestacija “Dani polja kukuruza” u okviru koje je prikazan ogled sa 46 hibrida kukuruza iz 11 selekcijskih kuća iz Srbije i Hrvatske.

Rukovodilac dobojske Područne jedinice Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Republike Srpske Dragiša Marković rekao je da su ostvareni rekordni prinosi koji se, u zavisnosti od hibrida, kreću od 10 do 14 tona po hektaru.

Marković je podsjetio da su “Dani polja kukuruza” regionalna manifestacija koju tradicionalno organizuju u saradnji sa farmom krava “MK kompani” iz Skugrića.

Модрича - "Дани поља кукуруза"– Cilj manifestacije jeste da se poljoprivrednici upoznaju o novim tehnologijama i uslovima uzgoja kukuruza i da se na osnovu rezltata iz ogleda opredijele za hibride koje će koristiti na vlastitim imanjima – rekao je Marković novinarima.

ivanicbannerVlasnik “MK kompani” Risto Kuzmanović izrazio je zadovostvo količinom i kvalitetom prinosa kukuruza sa oglednih polja formiranih na površini od 10 dunuma.

– I ove godine sam primijenio sve agro-tehničke mjere, a dobrom rodu kukuruza doprinijele su česte i ravnomjerno raspoređene padavine dajući optimalnu količinu vode biljkama – rekao je Kuzmanović.

Модрича - "Дани поља кукуруза"On je naglasio da je “MK kompani” ove godine kukuruzom zasijao 60 hektara, od kojih 30 hektara silažnog kukuruza.

Kuzmanović je rekao da je osnovna djelatnost “MK kompani” uzgoj muznih krava i proizvodnja mlijeka.

– Farma ima 250 grla za čiju ishranu je do sada obezbjeđeno 3.000 tona kabaste hrane – silaže – rekao je Kuzmanović novinarima tokom manifestacije kojoj su prisustvovali predstavnici selekcijskih kuća, stručne službe za poljoprivrdu Modriče i brojni poljoprivrednici sa područja ove opštine.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA