Logo-Glas

MODRIČA: U toku podizanje nasipa u naselju Dobor

11. Maja 2019.

MODRIČA – U modričkom naselju Dobor, koje je u katastrofalnim poplavama 2014. godine pretrjelo ogromnu štetu, u toku je učvršćivanje i podizanje odbrambenog nasipa na rijeci Bosni između 50 i 70 centimetara radi zaštite oko 200 domaćinstva.

Direktor Javne ustanove “Vode Srpske” Miroslav Milovanović, koji je danas sa Krekićem obišao radove u Doboru, rekao je novinarima da su radovi počeli juče u dužini od 1.400 metara.

On je dodao da se u Modriči vrši čišćenje i dvije dionice zapadnog lateralnog kanala.

Milovanović je napomenuo da je juče na području Modriče, nakon inforamcija Republičke uprave Civilne zaštite, uvedena mjera redovne odbrane od poplave.

On je istakao da su svi vodostaji rijeka u Republici Srpskoj danas u opadanju, osim Save na području Gradiške i Srpca, gdje je u blagom porastu.

Načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da podizanje nasipa predstavlja spas za kuće u Doboru i da će tako uzvišen moći da izdrži vodeni talas rijeke Bosne do 400 centimetara.

Krekić je istakao da oprez mora da postoji uprkos optimističnijim informacija o količini padavina u odnosu na prve procjene.

Mještani Dobora, poučeni lošim iskustvom iz prethodnih poplava, juče su počeli pripreme za moguću evakuaciju.

Prema navodima mještana, nema panike, ali je bolje materijalna dobra podići na više dijelove kuća i pomoćnih objekata”.

Prema podacima Službe Civilne zaštite, nivo rijeke Bosne u Modriči je 25 centimetara.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA