Logo-Glas

“Modriča za zdraviju Srpsku: 27 kilometara za 27 godina Republike”

8. Januara 2019.

223MODRIČA
– U organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Modriča, u ovom gradu se po drugi put za Dan Republike održava sportsko-trkačka aktivnost pod nazivom “Modriča za zdraviju Srpsku: 27 kilometara za 27 godina Republike”.

Kako su istakli organizatori, cilj aktivnosti je promocija sporta kao zdravog načina života, jer stanovništvo sa zdravim životnim navikama i dobrim zdravljem čini Republiku jačom i naprednijom.

– Aktivnost započinje na Dan Republike u 9:15 časova na Trgu dr Milan Jelić, trči se šest krugova kroz centar grada i naselje Modriča tri u dužini kruga od 4,5 kilometra. Trčaće se trotorarima, kako se ne bi ometao saobraćaj, jednakim tempom i završetak je planiran u 11:45 časova. Pozivamo sugrađane da su svojim mogućnostima podrže aktivnosti trčeći jedan ili više krugova – poručeno je iz ARK Modriča.

Ova aktivnost označava i početak priprema u 2019. godini i priprema za maratone i polumaratone na kojima će članovi ARK Modriča učestvovati.

Tokom protekle godine Modriča je dobila uličnu trku u dužini od deset kilometara, “ALFA ulična trka”, održana 30. juna 2018. godine, na kojoj je učešće uzelo 500 takmičara.

Takođe takmičari iz ovog posavskog grada učestvovali su na više trka u zemlji i regionu i značajno doprinijeli promociji Modriče.

Pored toga članovi udruženja u prvi plan stavljaju promociju trčanja u Modriči i animaciji sugrađana svih uzrasta i fizičkih sposobnosti za bavljenjem sportom.
(IZVOR: Mondo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA