Logo-Glas

Modrički Lug kod Vukosavlja: Politika blokirala radove

14. Septembra 2018.

BLOKIRAN PUT U MODRICKOM LUGUVUKOSAVLJE
– U sredu, 12.septembra, grupa meštana Modričkog Luga predvođena ranijim načelnikom Vukosavlja Elvirom Hadžiomerovićem (SDA) blokirala je put u ovom selu. Tako su sprečili preduzeće “Inter – Copp” da izvozi šljunak i očisti korito reke Bosne, pa su reagovali i pripadnici staničnog odeljenja policije u Vukosavlju.

Tim povodom, Saopštenjem za javnost oglasila se Policijska uprava Doboj u kome se navodi da su, u vezi blokade javnog puta i neprijavljenog okupljanja građana Modričkog Luga u sredu, policijski službenici Policijske stanice Modriča u četvrtak proveli više aktivnosti koje su imale za cilj upoznavanje i upozorenje građana o zakonskim propisima koji regulišu organizovanje javnih protesta, kao i o odgovornostima organizatora, učesnika okupljanja i nadležnih organa.

INTERVENISALA I POLICIJA– Zakonom o javnom okupljanju su uređena javna okupljanja građana, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uverenja i interesa. Ovim zakonom je propisano da se mirna okupljanja i javni protesti moraju blagovremeno i uredno prijaviti, te da se ne mogu održavati na javnim putevima na način kojim se ugrožava bezbednost saobraćaja – napominje se u saopštenju.

Dalje se apeluje na građane da svoje stavove i interese javno izražavaju na način koji će biti u skladu sa zakonom i koji neće ugrožavati ili ograničavati ustavna prava drugih subjekata. “Napominjemo da će policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimati sve mere i radnje u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske, Zakonom o prekršajima Republike Srpske, Zakonom o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH, te drugim pozitivnim propisima”, naglašava se u Saopštenju Policijske uprave Doboj.
Hadžiomerović najavio blokadu putem društvenih mreža

Raniji načelnik Vukosavlja Elvir Hadžiomerović (SDA) je putem društvenih mreža najavio blokadu puta u Modričkom Lugu.

– Režimska policija u Modričkom Lugu upravo štiti nelegalan izvoz šljunka, tj.kriminal. Sutra ćemo videti hoće li policija štititi kriminalce ili obične građane. Test je u Modričkom Lugu. Nije nam drago zbog toga, mi nemamo izbora. Ne možemo izdati komšiluk i prijatelje, naše pretke i našu decu. Borimo se za selo, a protiv izdajnika – napisao je na svom fejsbuk profilu Elvir Hadžiomerović.

HADZIOMEROVIC AKTIVAN NA DRUSTVENIM MREZAMA

Rakić: Čista politika!

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić(SNSD – SP RS) kaže da je u pitanju politika.

– Preduzeće ‘Inter – Copp’ ima Ugovor sa ‘Vodama Srpske’ o izvođenju radova. Gospodin Hadžiomerović pravda blokadu puta pričom kako će kamioni da oštete taj put. Tražio je bankovnu garanciju, a kada je i to dobio od izvođača radova, on je ponovo pribegao blokadi puta. Pre četiri godine je firma ‘Petrić’ vozila šljunak u daleko većim količinama, ali tada je Elvir bio načelnik i nije mu smetalo – rekao je Rakić.

On je dodao da je prethodni načelnik Vukosavlja i ranije “dizao bune”.

– Na isti način je dizao bunu protiv kamenoloma u Pećniku u vreme dok je bio načelnik Vukosavlja. I u zadnji momenat, nakon što je izreketirao direktora firme, promenio je mišljenje. Ja hoću da Vukosavlje bude udobno mesto za život, da se ljudi poštuju i pomažu, a ne da se huškaju jedni na druge ili da se blokiraju saobraćajnice. U pitanju je čista politika i prethodni načelnik neće uspeti izazvati nemire. Vukosavlje želi mir i suživot svih svojih građana – poručio je Borislav Rakić, načelnik Vukosavlja.

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA