Logo-Glas

Modrički mališani na utakmici Vojvodina – Partizan

2. Novembra 2019.

Saradnja Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu nikada nije bila uspješnija. Na osnovi tih odnosa su i Odbojkaški savezi Republike Srspke i Vojvodine pa je  juče je 76 dječaka i djevojčica iz modričke Akademije odbojke boravilo u Novom Sadu, prisustvovali su prvoligaškoj utakmici odbojkaša Vojvodine i beogradskog Partizana, piše SrpskaInfo.

Mogućnost uspješne saradnje omogućile su Specijalne i paralelne veze Srpske i Srbije. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, nekada i sam vrhunski odbojkaš, ponosan je na uzlaznu putanju saradnje institucije na čijem je čelu i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

„Posljednjih godina imamo maestralnu saradnju koja je donijela konkretne rezultate i projekte koje smo zajedno realizovali. Mi u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS vidimo strateškog partnera. Republika Srpska za nas je bratska, a mnogi igrači su iz nje postali osvajači najvrednijih medalja za Srbiju. Znamo koliko Srbija znači ljudima u bratskoj Republici Srpskoj“, rekao je on.

Vladimir Batez je povukao ljudski i sportski potez, donirao je odbojkaškim klubovima u Srpskoj sportsku opremu, rekvizite. Srpska je odbojkašicama Srbije otvorila dušu i srce, trenirale su na Jahorini, pa otišle u Tursku da postanu šampionke kontinenta.

„Zajednički smo, preko Pokrajinskog sekretarijata sporta Vojvodine i Odbojkaškog saveza RS podržali kamp na Palama u julu ove godine. Tada smo klubovima iz istočnog dela Srpske podelili lopte. Mi smo prošle godine, zajedno sa Vladom RS, organizovali turnir u tri sporta za kadetske selekcije, a u povodu sto godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljivini Srbiji. Specijalni gost bile su nam selekcije iz Republike Srpske. Dogovaramo se sa Gradom Banja Lukom da se to ponovi i ove godine. Uskoro sam u Banjoj Luci, razgovaraću sa koleginicom Sonjom Davidović da sve ovo postane tradicija“, najavio je Batez.

Uspjeh je i to što je nekadašnji jugoslovenski šampion, jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Srpskoj, OK Modriča osnovao Akademiju odbojke. Ona broji 130 članova, a 76 dečaka i devojčica u novosadskom Spensu uživali su u odličnoj utakmici seniora Vojvodine i Partizana. Gost je vodio sa 2:0, domaćin pobedio sa 3:2. Imao je punu podršku mladih sportskih prijatelja iz Modriče.

Modričke mališane pratilo je pet trenera, te čelnici kluba Jovan Mišić i Vid Blagojević. Predsjednik kolektiva Jovan Mišić smatra da su ovakva putovanja ulaznica u svijet uspješnih.

„U Modriči kao mladoj sredini moramo da proizvodimo sopstvene igrače. Konstantno radimo na promociji odbojke. Zato smo i osnovali Akademiju odbojke. Pokušavamo da okupimo što više dečaka. Mislim da je utakmica koju su gledala naša djeca bila kvalitetna. Zahvalni smo načelniku Modriče Mladenu Krekiću i Milutinu Popoviću, predsedniku Odbojkaškog saveza RS, pomogli su da se ovo putovanje u Novi Sad realizuje“, istakao je Mišić.

Saradnja Odbojkaških saveza RS i Vojvodine na zavidnom je nivou. Radosti su zajedničke, patnje i problemi, takođe.

„Saradnja će biti nastavljena kroz festivale i kampove, a sve u interesu odbojkaškog sporta. Biće saradnje i u struci, razmjena mišljenja i iskustava. U ovom trenutku jako je važno da je prisutna mogućnost saradnja klubova sa područja Vojvodine i Srbije i kod nas, u Republici Srpskoj. Protok sportista je u cilju poboljšanja kvaliteta organizacije i takmičenja“, podvukao je Milutin Popović, predsjednik OS RS.

(IZVOR: SrpskaInfo/FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA