Logo-Glas

Mokri kolovozi na području Šamca, Modriče i Mrkonjić Grada

26. Avgusta 2015.

put asfalt bez trakeBANJALUKA – Na području Mrkonjić Grada, Modriče i Šamca jutros su zbog kiše kolovozi mokri i klizavi, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.Magla smanjuje vidljivost na pojedinim mjestima na području donjeg Podrinja i Mrkonjić Grada.

Zbog gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, na dionici Gornja Vijaka dva – Razboj.

Izmjena režima saobraćaja podrazumijeva povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Saobraćaj će biti obustavljan u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji obilaznice u mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do kraja godine.

U Ugljeviku vozila usporeno saobraćaju zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik – Glavičice.

Na području opštine Kotor Varoš u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Prud – Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, kroz centar Šamca.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu “Klakar Donji dva” zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na tranzitu kroz Sarajevu, u Federaciji BiH, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Alternativni pravac je regionalni put Pale – Bistrica – Kula.

Sanacioni radovi izvode se na putnim pravcima Konjic – Jablanica, Jablanica – Prozor, Doboj – Gračanica, Bugojno – Novi Travnik, Čapljina – Stolac i Jajce – Banjaluka.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA