Logo-Glas

MUP odustao od rezervnog sastava policije, Srpska dobija Žandarmeriju

24. Juna 2019.

Iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopuna Zakona o policiji i  unutrašnjim poslovima Republike Srpske, a koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

Oni su rekli da su na ovo odlučili zbog toga što za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, te opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, piše SrpskaInfo.

– Potrebno je i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezerevni sastav stavio u funkciju. U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo će razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva – rekli su u MUP-u.

Oni su dodali da su odlučili i da reorganizuju sve interventne snage radi bržeg i ekefikasnijeg odgvora na bezbjednosne izazove, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

– Radi boljeg funkcionisanja, Jedinica za podršku će promijeniti naziv u Žandarmeriju, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP RS, prevashodno mladim policijacima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademije – rečeno je MUP-u Republike Srpske.

(IZVOR: SrpskaInfo/FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA