Logo-Glas

Mutabdžija zadovoljan stanjem dobojskih škola

1. Septembra 2014.

MutabdžijaDOBOJ – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izrazio je zadovoljstvo stanjem u kojem su dobojske škole dočekale prvi dan nove školske godine, ocijenivši da građevinski radovi dobro napreduju.

Mutabdžija je nakon sastanka u Doboju sa direktorima osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić”, “Dositej Obradović” i “Sveti Sava” rekao novinarima da je stanje školskih objekata daleko bolje nego tokom njegove posljednje posjete kada je sa direktorima razgovarao o početku nastave na području Doboja.

– Radovi na rekonstrukciji Osnovne škole `Vuk Stefanović Karadžić” dobro napreduju, područna odjeljenja imaju organizovanu nastavu, a ove sedmice biće formirani spiskovi od 40 učenika i četiri nastavnika koji će ići na desetodnevno ljetovanje u Grčku – izjavio je Mutabdžija.

Ministar prosvjete i kulture je naveo da se vannastavne aktivnosti realizuju u skladu sa rasporedom rada koji je napravio direktor ove škole Milan Gojković.

Mutabdžija je pohvalio upravu Osnovne škole “Dositej Obradović” koja je ispoštovala plan da se nastava odvija prema razredno-časovnom sistemu za učenike od prvih do devetih razreda, sa skraćenim časovima i umanjenim fondom časova na dnevnoj bazi, u bezbjednom ambijentu.

Zbog specifičnih okolnosti u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, Mutabdžija je naveo da će se do napretka građevinskih radova, nastava izvoditi po principu svaki dan za druge razrede.

On očekuje da će u narednom periodu u toj školi početi izvođenje razredno-časovnog sistema.

Mutabdžija je na novinarsko pitanje o funkciji postavljenih šatora u školskim dvorištima pojasnio da oni imaju ulogu info-pultova i igraonica za djecu, kao alternativa vremenskim uslovima.

– U šatorima nema implementacije nastavnog sadržaja, isključivo su u službi pripremne nastave u datim okolnostima – istakao je Mutabdžija.

U četiri srednje škole – Ugostiteljskoj i trgovinskoj, Ekonomskoj, Saobraćajnoj i elektro-tehničkoj i Tehničkoj školi, koje se nalaze u objektu nekadašnjeg Srednjoškolskog centra, nastava se izvodi normalno, sa skraćenim časovima i fondom časova.

Mutabdžija je istakao da je direktorima sugerisano da nastavno osoblje komunicira sa učenicima elektronskom poštom kako bi ostavarili pripremu za početak redovno školske godine.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA