Logo-Glas

Muzna krava Jove Stevića sajamski šampion

5. Septembra 2014.

Sajam privrede Modriča kraveMODRIČA – Muzna krava Jove Stevića iz Modriče proglašena je za apsolutnog šampiona na izložbi stočarstva koja je održana danas u okviru Sajma privrede “Modriča 2014”.

Član stručnog žirija Radmila Cvijić iz Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, područna jedinica Doboj, rekla je da je u takmičenju učestvovalo 16 vlasnika sa ukupno 32 grla krava i junica.

Ona je istakla da je kvalitet grla izloženih na sajmu dobar i da ne zaostaje mnogo za kvalitetom grla koja su izlagana prethodnih, posebno prošle godine.

Cvijićeva je rekla da su grla u dobroj kondiciji uprkos teškim uslovima za uzgoj, koji su nastali nakon majskih poplava na velikom dijelu opštine Modriča.

Ona je dodala da je i današnja izložba zbog kiše koja danima pada održana u teškim uslovima za transport, smještaj grla na izložbenom prostoru i za prezentaciju.

Vlasnik sajamske “šampionke” Jovo Stević nagrađen je sa 500 KM i paketom hrane za stoku, a u kategoriji junica rase “holštajn” grlo Dragana Gavrića proglašeno je za najbolje.

Novčano i paketima stočne hrane u kategoriji muznih krava nagrađeni su i vlasnici grla “MK kompani” iz Skugrića, Zuhrudin Zilić i Sarvan Osman iz Tarevaca.

Organizator izložbe nagradio je novčano i robnim paketima i vlasnike junica “MK kompani”, te Halila i Zuhrudina Zilića iz Tarevaca.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA