Logo-Glas

Na crnoj listi “Šuma RS” 586 preduzeća

8. Aprila 2019.

BANJALUKA – Na crnoj listi “Šuma RS” nalazi se 586 firmi, koje im trenutno duguju više od 2,8 miliona maraka, a ta potraživanja, kako poručuju iz ovog preduzeća, neće im biti otpisana.

– Otpisa dugovanja neće biti jer ćemo iscrpiti sve mogućnosti naplate, kao i pokretanje eventualnih sudskih sporova – istakli su “Šumama RS”.

U ovom preduzeću ističu da u kontinuitetu preduzimaju sve aktivnosti kako bi naplatili dugovanja, i to uvodeći više reda i discipline kako u samom postupku ugovaranja, tako i sa adekvatnim sredstvima obezbjeđenja naplate.

– Najveći dužnik trenutno je “FL Stakorina” iz Čajniča, a s ciljem naplate potraživanja u ozbiljnim smo pregovorima sa potencijalnim kupcem koji je spreman da preuzme navedeni  dug – ističu u ovom preduzeću.

Pored “FL Stakorine”, najviše “Šumama RS” duguju preduzeća “Enjaković” iz Bijeljine, “Lignakon” iz Teslića, banjalučka firma “Quattro Company” i “Dragulje drvo” iz Pala. Dodali su i da imaju listu nepouzdanih izvođača radova, na kojoj se nalazi devet izvođača.

– Taj broj je isti kao i prethodnih godina, jer smo i ranije imali te nepouzdane izvođače radova – rekli su u ovom preduzeću.

(IZVOR: Glas Srpske)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA