Logo-Glas

Na području opštine Modriča zasijano planiranih 2.008 hektara

30. Novembra 2017.

Модрича - сјетваMODRIČA – Na području opštine Modriča ozimim kulturama zasijano je planiranih 2.008 hektara zemljišta, rekla je samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča Sida Tomić.

– Uz podršku Vlade Republike Srpske modrički ratari su u optimalnim agrotehničkim uslovima zasijali sve planirane površine – rekla je Tomićeva Srni.

Ona je istakla da je za poljoprivredne proizvođače na području modričke opštine za jesenju sjetvu odobreno 53.127 litara regresiranog dizel-goriva i 74.494 KM.

Tomićeva je rekla da je pšenicom zasijano 1.650 hektara, ječmom 250 hektara, tritikale su zasijane na 65 hektara, zob na 30 hektara, travno-djetelinske smjese na 10 hektara, te povrće na tri hektra zemljišta.
Prema njenim riječima, na području opštine završena je i berba kukuruza na 7.850 hektara.

Tomićeva je napomenula da je zbog suše prosječan rod kukuruza bio oko 4.500 kilograma po hektaru i da su prinosi na pojedinim parcelama bili i do 70 odsto manji od uobičajenih.

Prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge na području opštine Modriča registrovano je 786 poljoprivrednih proizvođača.

Aktivan status u 2017. godini imalo je 436 poljoprivrednih gazdinstava, dok 350 njih nije obnovilo registraciju ili su blokirana zbog dugovanja po osnovu preuzetog mineralnog đubriva u prethodnim godinama.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Oženjeni protiv neoženjenih // MODRIČA - Duboko smo u ušli u ovogodišnju zimu. Snijega nema ali i pored toga zimska učmalost nije izostala. Za one koji rade, svelo se ...
MODRIČA: Uručeni novogodišnji i božićni paketi za štićenike Sigurne ku... // MODRIČA - Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak uručila je danas u Modriči novogodišnje i bož...
MODRIČA: Zeničanin opljačkao kamiondžiju // DOBOJ - Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj protiv Zeničanina čiji su inicijali A.T, koji je osumnjičen da je u Mo...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA