Logo-Glas

Načelnik Broda posjetio radnike Rafinerije, svi se osjećaju dobro

10. Oktobra 2018.

povrijedjeni-brod-eksplozijaDOBOJ
– U Bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju primljeno je šest pacijenata koji su povrijeđeni u eksploziji u rafineriji u Brodu, od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući, rekao je doktor Zoran Blagojević.

– Za sada su lake tjelesne povrede nastale udarcima i komadićima krhotina stakla. Oni su stabilni i van životne opasnosti. Danas će biti završene dijagnostičke procedure – izjavio je Blagojević novinarima.

On kaže da su radnici upućeni na radiološku obradu, ultrazvučne preglede abdomena, pregled neurolaga.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, koji je obišao radnike u dobojskoj bolnici, izrazio je saučešće porodici nastradalog radnika LJube Patkovića /33/ iz Žeravca.

On je zadovoljan što su ostali radnici dobro i očekuje da će u toku dana biti pušteni kući.

– Radi se o grupi radnika koji su radili na pogonu i koji su u međuvremenu intervenisali na sprečavanju dalje havarije – izjavio je Jovičić novinarima.

On je zahvalio čelnicima opština Slavonski Brod, Modriča i Derventa koji su izrazili spremnost da pomognu.

Prema njegovim riječima, požar je lokalizovan u 23.30, a oko 00.30 časova razgovarao je sa vatrogascima iz Broda koji su uspješno intervenisali.

On kaže da nije upoznat o uzrocima nesreće, ali da je u kontaktu sa predstavnicima kompanije “Zarubežnjeft”, koji su i vlasnici rafinerije.

Nesreća se dogodila sinoć, a iz policije navode da je jutros počeo uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz policije su naveli da se eksplozija dogodila u postrojenju za preradu nafte u 21.30 časova.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA