Logo-Glas

Načelnik Modriče čestitao mališanima Nedjelju djeteta

6. Oktobra 2017.

Модрича - Крекић посјетио ДјечијеMODRIČA
– Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić posjetio je danas Dječije obdanište “Naša radost” čestitajući mališanima Nedjelju djeteta uz prigodne poklone.

Krekić je rekao da svaki dan u godini treba biti posvećen djeci, njihovom odgoju, vaspitanju i obrazovanju.

– Opština Modriča posebnu pažnju posvećuje najmlađim sugrađanima, djeci predškolskog uzrasta, za koje je ove godine izgrađen i opremljen objekat dječijeg obdaništa – rekao je Krekić.

On je istakao da su kapaciteti prošireni i da ove godine sva djeca, među kojima i djeca sa posebnim potrebama, čiji roditelji to žele, mogu biti obuhvaćena ovim vidom predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Krekić je podsjetio da je za Dan opštine – Vidovdan u Modriči otvoreno obdanište u čiju su izgradnju i opremanje lokalna zajednica i švajcarska humanitarna Fondacija “Djeca našeg svijeta” uložile 1,4 miliona KM.

Модрича - Крекић посјетио ДјечијеDirektor Javne predškolske ustanove “Naša radost” Ljubica Đekić podsjetila je da se ovogodišnja Nedjelja djeteta obilježava pod sloganom “Moj svijet – dječiji svijet”.

– Cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata u čijoj nadležnosti je briga za dobrobit djece – rekla je Đekićeva.

Ona je naglasila da je posebna pažnja posvećena djeci sa posebnim potrebama, te da je njih sedmoro uključeno u redovan vaspitno-obrazovni proces.

Đekićeva je navela da je u dvije organizacione jedinice – u starom i novom objektu Dječijeg obdaništa, cjelodnevnim boravkom obuhvaćeno 275 djece, a u produženom boravku 35 mališana.

Modričko obdanište već 12 godina obilježava Nedjelju djeteta, a u okviru ovogodišnje manifestacije organizovan je defile gradskim ulicama, posjeta Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, muzičke i likovne aktivnosti, “Dan otvorenih vrata” i današnja posjeta načelnika opštine sa saradnicima.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Kradljivci automobila “ordiniraju” od Doboja do Modriče // DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju"...
Bogojavljenski krst sa Savskog jezera stigao u Modriču // MODRIČA - Već dvadeset godina se u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i beogradske opštine Čukarica organizuje na Savskom jezeru pliva...
Oženjeni protiv neoženjenih // MODRIČA - Duboko smo u ušli u ovogodišnju zimu. Snijega nema ali i pored toga zimska učmalost nije izostala. Za one koji rade, svelo se ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA