Logo-Glas

Načelnik Petković uputio apel za pomoć Petrovu

25. Avgusta 2014.

Polupani krovoviPETROVO – Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković uputio je danas apel za pomoć u saniranju štete koju je izazvalo olujno nevrijeme praćeno nezapamćenim gradom u subotu popodne.

Petković je apelovao da vlasti u Republici Srpskoj, preduzeća, ustanove i preduzetnici pomognu u saniranju štete na krovovima velikog broja privatnih kuća i javnih ustanova, jer građevinska operativa u blizini Petrova i u Federaciji BiH ne može stići da pokrije sve otkrivene objekte, jer je potražnja za radovima ove vrste ogromna.

– U ovoj sedmici očekujemo nove padavine i ako do tada ne pokrijemo kuće i javne ustanove šteta će biti katastrofalna – rekao je Petković i dodao da u budžetu opštine Petrovo nema dovoljno sredstava ni za osnovnu pomoć ugroženima.

On je podsjetio da je ovo od maja treća katastrofalna elementarna nepogoda koju ni mnogo veći opštinski budžet ne bi mogao da podnese.

U Petrovu je juče proglašeno stanje elementarne nepogode nakon grada i olujnog vjetra u kome su najviše stradala naselja Petrovo i Kakmuž i u kome je grad veličine teniske loptice oštetio većinu kuća u ova dva naselja.

Milenko Arsenić, operater Protivgradne preventive Repblike Srpske, rekao je da su ispaljene tri rakete, ali da je gradonosni oblak, ipak, napravio ogromnu štetu.

On je apelovao da na području opštine Petrovo što prije bude instalisana najmanje još jedna protivgradna stanica koja bi doprinijela boljoj zaštiti od grada.

Mira Katanić, načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, rekla je da se od jutros prijavilo više od 100 građana kojima je nanesena šteta u subotnjem nevremenu.

Ona je dodala da je u ovom trenutku nemoguće procijeniti štetu, koja je, prema informacijama sa terena, ogromna.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA