Logo-Glas

Nakon pet mjeseci 1.150 đaka u klupama

13. Oktobra 2014.

đaci Osnovna škola Vuk KaradžićDOBOJ – Nakon pet mjeseci 1.150 učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Doboju danas se vratilo u školske klupe.

Nastava u rekonstruisanom objektu škole krenula je sa mjesec i po zakašnjenja i organizovana je u dvije smjene, u svim učionicama škole.

Učenici trećeg, petog, sedmog i devetog razreda pohađaju nastavu u prvoj smjeni, u drugoj smjeni su đaci drugog, četvrtog, šestog i osmog razreda, a pet odjeljenja prvog razreda i tri odjeljenja djece sa posebnim potrebama na časove odlaze u međusmjenu.

Milan Gojković, direktor OŠ “Vuk Karadžić”, rekao je da se u sličnoj situaciji kao i ova nalazi i jedna škola u Čelincu, pa će način na koji će časovi biti nadoknađeni biti dogovoren sa resornim ministarstvom.

– Mislim da ćemo voditi najviše računa o tome da ne budu oštećeni ni učenici, ni njihovi roditelji, i da ćemo u obzir uzeti sve objektivne parametre kako bismo napravili najbolji koncept kako da nadoknadimo ili kako da organizujemo izgubljenu nastavu – izjavio je Gojković.

On je dodao da je na objektu škole završeno oko 70 procenata radova, a ostaje još da se završi sanacija fiskulturne sale koja bi trebalo da bude u funkciji najkasnije krajem novembra.

Roditelji priznaju da su s nestrpljenjem čekali početak nastave, te ističu da su zadovoljni kako škola izgleda s obzirom na to da je visina vodenog talasa u objektu bila 315 centimetara.

– S obzirom na to koliko je vremena prošlo dobro škola izgleda. Trebalo je to možda ranije da bude završeno, da krene nastava, ali dobro je, uredno je, čisto. Jeste da je sve svježe, ali grijanja će valjda biti, pa se nadamo da će biti kako treba – rekla je Branka Šajinović, majka šestogodišnje Anđele.

Belma Alihodžić, majka đaka prvaka Selme, smatra da je već bilo i vrijeme da učenici krenu u školu.

– Škola fino izgleda. Moje dijete je jedva čekalo da krene u školu, a kako će biti vidjećemo – rekla je Alihodžićeva.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA