Logo-Glas

Namirnice koje ubijaju želju za seksom

3. Decembra 2017.

seksKao što postoje afrodizijaci – hrana koja pospješuje libido, tako postoje namirnice od kojih seksualna želja naglo pada. Nabrajamo neke od njih.

Soja

Soja je odlična za organizam, ali može negativno da utječe na libido. Kod muškaraca može i da smanji nivo testosterona, kao i broj spermatozoida.

Kokice iz mikrotalasne

Iako savršeno idu uz filmove, kokice iz mikrotalasne imaju negativno dejstvo na seksualni život. Istraživanja su također pokazala da kod muškaraca smanjuju broj spermatozoida.

Dijetalni sokovi

Velika količina vještačkih zaslađivača smanjuje nivo serotonina, hormona koji utiče na osjećanje zadovoljstva, što znači i manje uživanja u seksu.

Alkohol

Alkohol može da utiče pozitivno na samopouzdanje, ali negativno na seksualnu sposobnost.

– Alkohol zapravo smanjuje nivo testosterona i utiče negativno na seksualnu funkciju – navodi doktor Hert.

Bijelo brašno

Obrađena hrana i bijelo brašno ne sadrže gotovo nikakve nutritivne vrijednosti – iz njih su uklonjeni svi potrebni vitamini i minerali. Na primjer, u poređenju sa integralnim žitaricama, bijelo brašno sadrži do tri četvrtine manje cinka koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Konzumiranje bijelog brašna može da dovede do insulinske rezistencije i eventualno dijabetesa koji povećava rizik od srčanih oboljenja i erektilne disfunkcije.

Cvekla

Dok jedenje cvekle prije vežbanja može da poboljša funkciju mišića, ovo povrće nije idealno za seksualnu funkciju. Konzumiranje cvekle može da poveća nivo estrogena u organizmu, hormona koji može da utiče negativno na one koji već imaju hormonski disbalans u organizmu.

Bobičasto voće

Bobičasto voće poput borovnica, jagoda, malina i kupina sadrži velike količine pesticida koji imitiraju estrogen i na taj način mogu negativno da utiču na seksualnu želju.

Mliječni proizvodi

Svi mliječni proizvodi mogu da sadrže hormone koji utiču na prirodnu proizvodnju hormona u tijelu. S druge strane, kalcijum je dobar za tijelo, a može i da poboljša želju za seksom.

Flaširana voda

Postoji dosta razloga zašto bi trebalo izbjegavati flaširanu vodu, a supstance pronađene u plastičnim bocama su najveći krivac za zdravstvene tegobe. Štetna hemijska supstanca bisfenol A, poznatija kao BPA, može da dovede do seksualne disfunkcije, sniženog broja spermatozoida kod muškaraca i jajnih ćelija kod žena.
(IZVOR: Avaz)

Čitajte još

Od masturbacije godišnje umre oko 100 Nijemaca // Masturbacija ubija 80 do 100 Nijemaca godišnje, tvrdi naučna studija koja takođe otkriva potpuno bizarne načine na koje su ljudi okončali...
U kom dijelu mjeseca žene najviše žele seks? // Postoje dani kada žene uopšte nisu raspoložene za seks, ali postoje i oni dani kada one jednostavno ne mogu, a da ne razmišljaju o tome k...
Izmišljena nova poza za eksplozivan vrhunac // Iako je dosta opasna, ova poza pruža pravu zabavu i orgazam koji ćete dugo pamtiti... Ako ste primjetili da je strast između vas i partn...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA