Logo-Glas

Naređeno podnošenje krivičnih prijava za izbornu krađu u Tesliću

5. Maja 2019.

Republička izborna komisija Republike Srpske naredila je Komisiji za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić da u skladu sa Izbornim zakonom podnese krivične prijave nadležnim organima za slučaj izborne prevare na glasačkom mjestu Vlajići, saopšteno je iz SDS Teslić.

– Nakon 20 poslatih dopisa i prigovora SDS ovo predstavlja drugo zvanično priznanje i pobjedu u istjerivanju pravde i istine da se na proteklom referendumu desila brutalna izborna krađa – naveli su oni.

Oni dodaju da je ovo drugi dokument zvaničnih institucija kojima se potvrđuje izborna prevara i krađa, nakon poništavanja glasačkih listića prispjelih poštom iz inostranstva i nedvosmislenog zaključka da je Komisija za sprovođenje opoziva radila suprotno zakonu.

– Činjenica da je Komisija za sprovođenje postupka opoziva tek juče postupila po naređenju RIK RS, to jest nakon dva mjeseca od referenduma, govori da se republička komisija ogradila od nezakonitog rada lokalne Komisije za sprovođenje postupka opoziva u slučaju Vlajića, koji se nije mogao ignorisati, jer se desio pred očima javnosti i pred TV kamerama – naveli su oni.

Dodaju da to ne znači da se pravda neće istjerati i u slučajevima Očauša, Buletića, Mladikovina i Kamenice koje procesuira nadležno tužilaštvo po ranije podnijetim krivičnim prijavama, te poručuju da idu do kraja.

(IZVOR: SrpskaInfo/FOTO: SDS Teslić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA