Logo-Glas

Nastava obustavljena u nekoliko dobojskih škola

14. Maja 2019.

Prema informacijama koje su obrazovne ustanove dostavile Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, nastava se izvodi u većini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, a rade i predškolske ustanove, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Prilike na terenu u Banjoj Luci i Laktašima su značajno poboljšane, pa će sutra biti organizovana nastava u svim školama, kao i rad predškolskih ustanova na ovom području.

Usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka sutra će biti obustavljena nastava u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Кostajnice, Prijedora i Кotor Varoša.

U Doboju je obustavljena nastava u OŠ „Ozren“ Paklenica Donja i Područnom odjeljenju Trbuk zbog izlijevanja rijeke Bosne, zatim u Područnom odjeljenju Ševarlije u okviru OŠ „Sveti Sava“, te u OŠ „Petar Кočić“ zbog nemogućnosti dolaska učenika i nastavnika. U dvije dobojske škole – „Vuk Кaradžić“ i „Sveti Sava“ nastava se izvodi sa skraćenim časovima, navode iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U Oštroj Luci nastava je obustavljena u OŠ „Desanka Maksimović“ i OŠ „Petar Škundrić“.

Ministarstvo prosvjete i kulture prati situaciju na terenu i zajedno sa direktorima obrazovnih ustanova preduzima sve preventivne mjere s ciljem bezbjednog izvođenja nastave u školama u Republici Srpskoj.​

(FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA