Logo-Glas

Nastavlja se izgradnja dječijih igrališta u Petrovu

9. Avgusta 2017.

20638024_10211758973663822_294520869485425938_nPETROVO
– Na sastanku načelnika opštine Petrovo i predstavnika humanitarne organizacije World Vision održanom juče, postignut je načelni dogovor o saradnji ova dva subjekta na izgradnji novih i sanaciji postojećih dječijih igrališta. Naime, kako je dogovoreno, opština Petrovo će World Vision-u aplicirati projekte izgradnje igrališta u Karanovcu i Sočkovcu te obnavljanje postojećih igrališta u Kakmužu i Petrovu.

Prema riječima Edina Suljagića, koordinatora World Visio-a, ova organizacija raspolaže neophodnim sredstvima i izvjesno je da će jedno igralište biti urađeno, a postoje šanse da će ova organizacija finansirati sve navedeno.

– Ne bih da prejudiciram, jer konačna odluka o odobravanju finansiranja projekata nije u mojoj nadležnosti, ali vjerujem da će odgovor na aplikaciju biti pozitivan – istakao je Suljagić.

Načelnik opštine Ozren Petković zahvalio je na velikoj pomoći ove organizacije u proteklom periodu.


– Zahvaljujući World Vision-u realizovani su brojni projekti na području naše opštine, posebno kada je u pitanju poboljšanje uslova za odrastanje i školovanje djece. Vjerujem da ćemo izgradnjom dječijih igrališta u narednih mjesec-dva dodatno obradovati mališane i njihove roditelje – rekao je Petković.

Izgradnja novih i obnavljanje postojećih dječijih igrališta jedna je od aktivnosti opštinske administracije koja se provodi u sklopu pronatalitetne politike. Već je u toku gradnja igrališta u naselju Kolona u Petrovu, mališani iz Porječine novo igralište dobiće zahvaljujući projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ a za narednu godinu planirana je izgradnja dječijih igrališta u Kaluđerici i Krtovi.

Slađana Mitrović Lazarević/Glas Regije
Čitajte još

U Petrovu proglašena vanredna situacija zbog jakog vjetra // PETROVO - U Petrovu je proglašena vanredna situacija zbog nevremena i jakog vjetra, rekao je Srni iz načelnik opštine Ozren Petković. ...
Zbog nevremena prekidi u napajanju strujom u Doboju, Stanarima i Petro... // DOBOJ - Na području grada Doboja, te opština Stanari i Petrovo došlo je do potpune ili djelimične obustave napajanja strujom zbog jakog...
Olujno nevrijeme napravilo haos u Petrovu (FOTO) // PETROVO - Cjelokupnu teritoriju opštine Petrovo zahvatilo je olujno nevrijeme, koje je počelo od popodnevnih sati juče (ponedjeljak) do...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA