Logo-Glas

Nekretnine na Balkanu – gdje se najviše ulaže?

12. Jula 2019.

Veliki centri na Balkanu su posljednjih godina postali bogatiji za brojne komplekse, moderna naselja i velike turističke centre koji privlače pažnju i van granica našeg poluostrva. Nekretnine nikada nisu bile na cijeni kao danas, ali se nikada nisu toliko ni tražile, pa je obilazak Balkana iz ovog ugla vrlo zanimljiv za one koji žele pametno da ulože.

U nastavku teksta vas vodimo na nekoliko lokacija u regionu koje obiluju novoizgrađenim nekretninama vrijednim pažnje, a sigurni smo da će vam neke od njih zadržati pažnju i nakon čitanja ovog teksta.

#1 Nautičko naselje Porto Montenegro – Tivat

Kada su u pitanju nekretnine u Crnoj Gori, sva pažnja je usmjerena na luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro, smješteno na samoj obali mora u Tivtu. Ovo urbano naselje pruža uživanje u svakom pogledu, a oni koji su zainteresovani za ulaganje, ovdje će naići na stambene jedinice visokih kvalifikacija.

Ponuda varira od jednosobnih do četvorosobnih stanova, penthaus apartmana i dupleksa, a uz svaki od njih dolazi i veličanstven pogled na izlog grandioznih plovila usidrenih u luci. Ovakav ambijent je osmislila britanska kompanija ReardonSmith Architects, a svoj neprikosnoveni talenat na istom projektu, još jednom je pokazao i svjetski poznati dizajner Tino Zervudachi.

Luksuzni kvadrati za uživanje pored mora

Stambene jedinice i eksterijer ovog elitnog kompleksa obiluju nježnim bojama, elegantnim kamenim podlogama i najkvalitetnijim drvetom koje daje poseban šarm sadržaju ovih stambenih jedinica.

Prodaja brendiranih stanova u Porto Montenegro-u je nadmašila sva očekivanja, a vlasinici nekretnina u ovom kompleksu imaju na raspolaganju fenomenalan sadržaj, počevši od probranih svjetskih brendova odjeće, obuće i nakita, pa do istaknutih restorana koji nude bogat meni ribljih i drugih specijaliteta.

Vlasnici nekretnina u ovom nautičkom naselju nemaju razloga za brigu jer se o njihovim potrebama stara konsijerž tokom 24 sata, a stanarima su dostupni i bazeni uređeni prema najvišim kriterijumima istaknutih hedonista. Svaki objekat u okviru kompleksa ima i sopstveni parking prostor, pa osim za svoje jahte, stanari uvijek imaju sigurno mjesto i za svoje četvorotočkaše. 

#2 Beograd na vodi – život sa panoramskim pogledom na grad

Stambene jedinice Beograda na vodi (Belgrade Waterfront) su vjerovatno najpoželjnije nekretnine za one koji žele da se smjeste u srpskoj prijestonici. Projekat ovih razmjera je postavio nove standarde u oblasti nekretnina na Balkanu, a iza trenutno najelitnijeg “kutka” u Beogradu stoji građevinska i investiciona kompanija Eagle Hills, koja je aktivna na mnogim projektima urbanog razvoja na međunarodnom nivou.

Stambene jedinice Beograda na vodi udovoljavaju svim potrebama savremenog i poslovnog svijeta koji umije da cijeni luksuznu notu BW rezidencija. Stanovi su uređeni prema najvišim standardima modernog i praktičnog, a stanarima ovih jedinica su na raspolaganju i bazeni, teretane sa staklenim zidovima i brojni drugi sadržaji koji obezbjeđuju aktivan i ispunjen život na samoj obali Save.

Terase su jedan od najjačih aduta ponuđenih stanova, jer pružaju veličanstven panoramski pogled na beogradske rijeke i Novi Beograd. Osim toga, stanari BW-a imaju na raspolaganju i moderne restorane, kafiće, šetališta, biciklističku stazu i razne mogućnosti za rekreaciju na otvorenom.

#3 Home of the Future – prvo pametno naselje u Zagrebu

Zagreb je nedavno dobio svoje prvo pametno naselje. Riječ je o ambicioznom projektu hrvatske kompanije Alfa stan, koja je Zagrepčanima po prvi put ponudila pametne stanove prilagođene apsolutno svim njihovim potrebama.

Kupovinom nekretnine u ovom kompleksu, dobićete priliku da sa svojih tableta ili mobilnih telefona upravljate rasvjetom, roletnama, grijanjem i drugim sistemima u vašem stanu, bilo da se nalazite u njemu ili izvan njega.

Home of the Future je implementirao najviše svjetske standarde u uređenje svojih stambenih jedinica, a rezultat je fenomenalan spoj ekološki prihvatljivog luksuza i pametne tehnologije. Dom budućnosti obuhvata četiri vile sa po tri stana, koje po svojim karakteristikama mogu da se svrstaju u kategoriju manjih porodičnih kuća.

Svaka jedinica ima na raspolaganju vanjski prostor predviđen za ljetnji boravak, a zeleni vrtovi su upravo ono što ovaj kompleks izdvaja iz klasičnog koncepta stanovanja u Zagrebu. Projekat je lociran u Jordanovcu, što dodatno doprinosi izolaciji od gužve i buke koja ostaje na glavnim zagrebačkim ulicama.

Enterijer stanova je doveden do savršenstva, a tome doprinose sistem zidnog grijanja i hlađena, trostrana/četvorostrana orijentacija i odlična osvjetljenost zahvaljujući velikim otvorima. Za bezbjednost je zadužen sistem koji omogućava kontrolu kompleksa tokom 24 sata.

#4 Zelena avenija – harmonična oaza za stanovanje u Zemunu

Beogradske rijeke su izuzetno inspirativne za investitore, pa je na obali Dunava u Zemunu počelo da niče još jedno luksuzno naselje izgrađeno kao stambeno-poslovni kompleks sa “pametnim” karakteristikama. Naime, ovaj zemunski kompleks odiše komforom i udobnošću, držeći svoje stanare daleko od gradske gužve i buke, a istovremeno i dovoljno blizu svemu što može da zatreba.

Zelena avenija je smještena nadomak rijeke, a stanari ovih stanova imaju na raspolaganju banke, vrtiće, restorane i kafiće nadomak svojih domova. Najimpresivnija karakteristika ovih stambenih jedinica su ipak pametni sistemi koji obezbjeđuju najbolju zaštitu od provala, poplava i požara, a uz to nudi mogućnost upravljanja mnogim funkcijama u stanu putem mobilnih telefona ili kompjutera.

Ovo su samo neki od impresivnih projekata kojima Balkan može da se pohvali, a oni koji obezbjede sebi životni prostor u nekom od navedenih kompleksa, lično će se uvjeriti u komfor i luksuz koji smo opisali. Navedeni stanovi i njihova opremljenost izlaze iz okvira klasičnog stanovanja, pa se kupovina ovakvih nekretnina može smatrati i obezbjeđivanjem dragocjene doze hedonizma.

Dragan Antić/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA