Logo-Glas

Nesmetano odvijanje saobraćaja

1. Novembra 2015.

put- most japanacBANJALUKA – Vozila jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaju bez zastoja i posebnim ograničenja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a vozačima se savjetuje dodatni oprez i zbog mogućih odrona.

Na dionici magistralnog puta Drinjača – Konjević Polje, lokalitetu Caljevići – Pušine u toku je deminiranje zbog čega od 8.00 do 15.00 časova dolazi do polučasovnih obustava.

S obzirom na to da je riječ o frekventnom putnom pravcu, dolazi do formiranja dužih kolona vozila, pa iz AMS vozače mole za strpljenje. Predviđeno je da radovi traju do 5. novembra.

Na dionici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan – Derventa izmijenjen je režim saobraćaja zbog obezbjeđenja prostora za mehanizaciju koja je angažovana na sanaciji mosta preko rijeke Ukrine u mjestu Donji Detlak.

Za vrijeme izmjene, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva” na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Jednom trakom vozila saobraćaju na dionici regionalnog puta Kotor Varoš – Mitrovići zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže. Predviđeno je da radovi traju do 25. januara.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koja neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona, a dužina osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom na dionicama regionalnih puteva Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići.

Na području Doboja zbog deminiranja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, dolaziće do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Zbog deminiranja na lokalitetu Šikare u naselju Liješće dolazi po polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/ u periodu od 8.00 do 16.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 12. novembra.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Banjaluci je do 25. decembra na snazi obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH zbog deminerskih radova na magistralnom putevu Semizovac – Srednje u mjestu Garež od 8.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Radovi se izvode na dionicama auto-puta Visoko – Podlugovi i Sarajevo sjever – Vlakovo, zatim na magistralnim putevima Tuzla – Srebrenik, Zenica – Žepče, Jablanica – Prozor i Jajce – Banjaluka, te na putevima kroz Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA