Logo-Glas

Nesuđenom mladoženji iznudio 11.900 maraka

14. Februara 2018.

fb facebookDOBOJ, ZVORNIK
– Policija tereti dvadesetogodišnjeg Zvorničanina Z.A. da je prevario duplo starijeg Dobojliju, kojeg je vrbovao na Facebooku, gdje mu se s lažnog profila predstavio kao djevojka, a zatim mu ponudio brak i tražio – pare.

Prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj za iznudu i prevaru, odnosno da je lakovjernog muškarca ojadio za 11.895 maraka.

Za Zvorničanina se sumnja da je u drugoj polovini prošle godine preko Facebooka kontaktirao Dobojliju, i to s lažnog, ženskog profila.

– Počeo je s njim razmjenjivati poruke s nedvosmislenim sadržajem – odnosile su se na brak. Kada je pridobio njegovo povjerenje, onda je tražio pare da bi se upoznali i zajedno otišli u inostranstvo – pojašnjava sagovornik “Nezavisnih” upućen u detalje istrage.

Međutim, vrag je odnio šalu – osumnjičenom su apetiti porasli. Kako bi svoje ideje realizovao, počinje da se nesuđenom mladoženji javlja s različitih Facebook profila.

– Imao je više lažnih ženskih profila. Tako je fantomska žena rekla Dobojliji da je iz Trebinja, te da će ‘nadrljati’ ako ne uplati pare na bankarski račun i putem pošte na ime njenog rođaka Z.A. iz Zvornika. A Z.A. je, dakle, upravo mladić koji iza lažnih profila stoji – ističe naš izvor.
Iako je osumnjičeni na ovaj način, sumnja se, pokušao da zavara i policiju, kako bi krak njihove istrage odveo do Trebinja, na kraju je osujećen. Lociran je u Zvorniku.

Potom su dobojski policajci, u saradnji s kolegama iz Zvornika, pretresli stan i automobil koje koristi Z.A. Pronašli su pregršt dokaza.

– Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, prenosni računari, SIM kartice, novac u različitim valutama kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rečeno je iz dobojske policije.

Dvadesetogodišnjaka su zvornički policajci uhapsili te ga predali policiji u Doboju. Nakon krim-obrade, Z.A. je predat Tužilaštvu.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

IMG-6756e06316b2ef8ef3a31965131988ed-V

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA