Logo-Glas

Nevjerovatne fotografije iz Amerike, zaleđene ajkule, iguane padaju sa drveća

5. Januara 2018.

lake-superior-2093792_1280
VAŠINGTON
– Takozvana meteorološka “ciklon bomba”, praćena jakim vjetrovima i obilnim snIJegom, pogodila je sjeveroistok SAD. Na Floridi je pao snijeg poslije skoro 30 godina.

Škole su zatvorene, kao i državne ustanove, a očekuje se da će temperatura i dalje padati.

Do kraja nedjelje, kako je napisao CNN, u dijelovima SAD moglo bi da bude “hladnije nego na Marsu”.

Takozvana “ciklon bomba” donijela je u SAD snijeg, poledicu, snažne hladne vjetrove. U gradovima kao što su Njujork i Boston vlada haos u saobraćaju.

Na Floridi je toliko hladno da se iguane, nenavikle na niske temperature, koče i padaju sa drveća u predgrađima Majamija, piše AP, a fotografije iz zaleđene Amerike obišle su svijet.

Osim toga, “Skaj njuz“ prenosi da su na obalu Masačusetsa isplivale četiri zaleđene ajkule. Kako se navodi, sve su u prethodnih nekoliko dana nađene na obali rta Kod.

Na Floridi je toliko hladno da iguane padaju sa drveća

Na Floridi je toliko hladno da se iguane, nenavikle na niske temperature, koče i padaju sa drveća u predgrađima Majamija, piše AP.

Nacionalni meteorološki institut u Majamiju saopštio je da je u dijelovima Južne Floride temperatura jutros bila pet stepeni Celzijusovih, što je dovoljno hladno da parališe zelene iguane.

Ova hladnokrvna stvorenja koja nastanjuju tropske oblasti Kariba, Centralne i Južne Amerike, počinju da se smrzavaju kad temperatura padne istod deset stepeni, kaže Kristen Somers iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja na Floridi.

“To je previše hladno da bi se kretale”, dodaje Somers.

Nisu samo reptili pogođeni ovonedeljnim talasom hladnoće, morske kornjače takođe se koče od za njih neuobičajeno niskih temperatura, navodi AP.

Biolozi Komisije za zaštitu životinja su u nekoliko slučajeva spasli kornjače koje su plutale po vodi ili blizu obale, ali spasilačke akcije za iguane nisu planirane.

Dobronamjernim stanovnicima koji pronađu ukočene iguane savjetuje se da ih ne diraju jer bi mogle da se osjete ugroženim i da ih ujedu kada se zagriju.

“Nemojte da pretpostavite da su mrtve”, kaže Somers.

Dvonedeljni talas hladnoće ispod pet stepeni 2010. godine ubio je mnogo iguana, kao i burmanskih pitona i drugih gmizavaca koji žive u suptropskoj klimi Južne Floride.

Podsjećamo, sa njujorških aerodroma “JFK” i “La Gvardija” privremeno su obustavljeni svi letovi zbog snažnog vjetra i nadolazeće snježne oluje.

Putinici se pozivaju da se prije polaska raspitaju da li uopšte da kreću na aerodrome, kako danas tako i kasnije ove nedjelje. Savjetuje im se i da ne kreću na aerodrom ukoliko nemaju rezervaciju.

Očekuje se da će u Njujorku pasti između 15 i 25 centimetara snijega.
(IZVOR: Nezavisne/FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA