Logo-Glas

Novi Sad prikupio 1.500 knjiga za Doboj

8. Oktobra 2014.

KnjigeDOBOJ – Direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić danas će u Doboju uručiti 1.500 knjiga direktoru Gradske biblioteke Stojki Mijatović, potvrđeno je Srni u novosadskoj biblioteci.

Knjige su prikupljene u velikoj humanitarnoj akciji grada Novog Sada kao pomoć bibliotekama u Republici Srpskoj, koje su pretrpjele veliku štetu u majskim poplavama.

Osim novosadske Gradske biblioteke, knjige dobojskoj biblioteci darovali su Matica Srpska, Izdavačka kuća “Prometej” iz Novog Sada, Udruženje Srba iz Hercegovine u Vojvodini, kao i Školska knjiga.

U katastrofalnim majskim poplavama Gradska biblioteka u Doboju ostala je bez 45.000 naslova. Poplava je uništila kompletnu štampu i periodiku iz 1945. godine, kao i tehničku i informatičku opremu.

Humanitarnu akciju prikupljanja knjiga za dobojsku biblioteku organizovao je grad Novi Sad na inicijativu Društva bibliotekara Republike Srpske.

U Novom Sadu se nastavlja ova velika akcija prikupljanja knjiga za biblioteke u Srpskoj, a naredni kontingent biće upućen bibliotekama u Čelincu, Šamcu i Bijeljini.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA