Logo-Glas

Novi zakon u Srpskoj: Nema više popusta prilikom registracije!

2. Novembra 2017.

tehnickiNema više popusta prilikom registracije i osiguranja vozila. Vlasnici više neće imati pravo na besplatne tehničke preglede, bonove za gorivo ili povrat uplaćene premije.

Baš zbog takve prakse, povećani su troškovi osiguravajućih društava, poručuju iz Agencije za osiguranje RS. Zato su se odlučili na rigoroznije mjere i kontrole.

– Smjernice su donesene u cilju dodatne zaštite lica koja imaju pravo na osiguravajuće pokriće i naknadu iz origuranja, kao i u cilju dobrobiti industrije osiguranja sprečavanja nedozvoljene prakse – navode iz Agencije za osiguranje RS.

Za one koji ne budu poštovali nove smjernice slijede paprene kazne, od 3.000 do 20.000 maraka. Osiguravajuće kuće ne vide smisao novih pravila.
Ovakav potez uticaće i na osiguranike, kažu u Dunav osiguranju.

– Društva na taj način postaju nelikvidna i nesolventna i ne pune se garantni fondovi osiguravajućih društava. Istovremeno, osiguranici mogu biti nezadovoljni pri isplati šteta, jer se tada na određen način ugrožava samo isplata – pojašnjava Bojan Popović, izvršni direktor za osiguranje u Dunav osiguranju.

Ni građanima se ne dopada nova odluka. Kažu da je situacija takva, da se ne može skoro ništa platiti, ako nema rata i popusta.

Agencija za osiguranje i Udruženje društava razmjenjivaće informacije, ali i detaljno pratiti indikatore na tržištu. Konstantno će se obavljati i kontrola.

Novi zakon o osiguravajućim društvima, juče je stupio na snagu.
(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA