Logo-Glas

Novih 70 radnih mjesta u Derventi: Otvorena proizvodna hala firme “Mreža-netvork”

24. Novembra 2017.

Дервента - производна халаDERVENTA – U Republici Srpskoj mogu se ostvariti inostrane investicije i postoji spremnost na saradnju Vlade Srpske i ulagača, izjavio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić u Derventi, gdje je prisustvovao otvaranju nove proizvodne hale kompanije “Mreža-netvork”.

Đokić je rekao novinarima da je ova kompanija za kratko vrijeme uspjela da izgradi još jedan proizvodni objekat, u kojem će raditi novih 70 radnika.

– Značajno je što će `Mreža-netvork` i u narednom periodu bilježiti rast, a do 2020. godine planira da ima 450 zaposlenih – naveo je Đokić.

On je istakao da je u podršci stvaranju opšteg ambijenta pomogla i Vlada Republike Srpske svojim mjerama, ali i lokalna zajednica.

– Kompanija će početi i gradnju najmanje 30 stanova za svoje radnike. Takav pozitivan primjer treba afirmisati jer je riječ o inostranom investitoru koji brine o ljudima – naglasio je Đokić.

On kaže da će Vlada Srpske pružiti značajan vid podrške i da je ove godine zabilježen novi rast industrijske proizvodnje koji je u devet mjeseci veći za 5,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Otvaranju je prisustvovao i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je istakao da je “Mreža-netvork” značajna kompanija ne samo za Derventu, već i za Republiku Srpsku.
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da osim izgradnje proizvodne hale, ova kompanija planira nove investicije i zapošljavanja.

– Derventa treba radnike, iz okruženja dolaze, iz Federacije BiH, što je dobar pokazatelj. Ovdje je plata redovna, kao i doprinosi i ostale obaveze. Uskoro počinje i izgradnja stanova sa kojima se rješava stambeno pitanje zaposlenih – naveo je Simić.

Menadžer kompanije “Mreža-netvork” Zoran Tošić istakao je da Kompanija zapošljava 300 radnika prosječne starosne dobi 27 godina.

– Riječ je o površini objekta od 2.000 metara kvadratnih, gdje se obavlja proizvodnja kablova i kablovske konfekcije, a tu je i lager. Uloženo je 1,5 miliona KM i dodatnih milion KM u nove mašine, a stvorena je mogućnost zapošljavanja 100 radnika – naglasio je Tošić.

Vlasnik Kompanije, Markus Straser, obećao je na ceremoniji otvaranja nove investicije.

– Do kraja naredne godine imaćemo 450 radnika i započećemo gradnju stambene zgrade sa 30 do 35 stanova za naše radnike. Imamo dobre radnike i podršku Vlade Republike Srpske i opštine Derventa, na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem – kaže Markus.

On je najavio i gradnju nove proizvodne hale u 2020. godini.

Preduzeće “Mreža-netvork” osnovano je 2005. godine i osnovna djelatnost mu je proizvodnja računara i računarske opreme putem lon poslova za preduzeće “Digital elektronik”, čije je sjedište u Austriji.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA