Logo-Glas

Novo vatrogasno vozilo polovinom godine

18. Februara 2015.

Teritorijalna vatrogasna jedinica ModričaMODRIČA – Vatrogasci u Modriči polovinom godine dobiće novo vatrogasno vozilo za gašenje svih vrsta požara, najavio je rukovodilac modričke Teritorijalne vatrogasne jedinice Dragan Stjepanić.

Stjepanić je rekao da je opština Modriča obezbijedila 100.000 KM za nabavku vozila, dok će preostali dio obezbijediti Vatrogasni savez Republike Srpske.

Prava cijena vozila biće poznata nakon provedenog tendera za njegovu nabavku.

Stjepanić je pojasnio da će vozilo biti opremljeno odgovarajućom pumpom za vodu, raznim alatom, aparatom za zaštitu organa za disanje, opremom za spašavanje iz saobraćajnih nezgoda i rezervoarima za vodu i pjenu, ukupnog kapaciteta 5.000 litara.

On je istakao da je prosječna starost tri cisterne i jednog malog tehničkog vozila, koje sada modrički vatrogasci imaju na raspolaganju, oko 25 godina.

Stjepanić je istakao da će u narednom periodu prioritet biti nabavka mobilne spiralne spusnice za spašavanje ugroženih sa visina.

Modrički vatrogasci su u 2014. godini intervenisali 268 puta, od toga 68 intervencija se odnosilo na gašenje požara, a ostalo su bile tehničke intervencije.

Broj požara u prošloj godini u odnosu na prethodnu godinu bio je manji za 40 odsto, dok je zbog poplava broj tehničkih intervencija bio veći 20 puta.

Tokom majskih poplava vatrogasci su bili angažovani na ispumpavanju vode iz stambenih i poslovnih objekata, te čišćenju objekata nakon povlačenja vode.

Prema podacima Vatrogasne jedinice, u Modriči, Vukosavlju i opštini Šamac očistili su 200 kuća, nekoliko desetina privrednih i poslovnih objekata i ulica.

Modrički vatrogasci čistili su prostor i objekte Graničnog prelaza i Carinske službe u Šamcu, a tokom i poslije poplava domaćinstvima ovih opština isporučili su ukupno 96.000 litara vode za piće.

U tom periodu uspostavljena je dobra saradnja sa vatrogascima iz Rafinerije ulja Modriča, te kolegama iz Teslića, Broda i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Banjaluka.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča ima 16 vatrogasaca, od kojih 13 posjeduje sertifikate za gašenje i rukovođenje gašenja svih vrsta požara.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

SUTRA U BANJALUCI: Zabranjeno nošenje ruksaka, otvaranje prozora, toče... // Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ponovili su da, povodom dolaska delegacije Vijeća Federacije federalne skupštine Rus...
DOBOJ: Aktiv žena Ujedinjene Srpske donirao knjige za školsku bibliote... // DOBOJ - Aktiv žena dobojskog odbora Ujedinjene Srpske uručio je danas, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, knjige za lektiru...
UHAPŠEN VOZAČ IZ ŠAMCA: Vozio sa 2,07 promila alkohola u organizmu // ŠAMAC - Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina juče u 03,05 časova lišili su slobode tridesettrogodišnje lice J.S. iz šamačk...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA