Logo-Glas

O mogućnosti saradnje sa slovačkim kompanijama

23. Marta 2015.

Slovaci u ModričiMODRIČA – Zamjenik ambasadora Slovačke Viktor Borecki danas je u Modriči sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem razgovarao o mogućnostima zajedničkih infrastrukturnih projekata i saradnje slovačkih kompanija i modričkih privrednika.

Borecki je rekao da Slovačka ima interes za saradnju u oblasti privrede i poljoprivrede, i ima mogućnost ulaganja u privredni razvoj Modriče.

– Od rukovodstva Modriče dobili smo konkretne projekte koje ćemo u narednom periodu detaljno proučiti – naveo je Borecki, napominjući da je Slovačka Ambasada u BiH imala malo informacija o Modriči.

On je naveo da je Slovačka u BiH za 10 godina uložila 2.500.000 evra donatorskih sredstava.

– U prošloj godini, nakon katastrofalnih poplava, Slovačka je intervenisala sa humanitarnom pomoći od 120.000 evra, posthumanitarna pomoć iznosila je 200.000 evra, a realizovano je i 10 malih projekata pojedinačne vrijednosti po 5.000 evra – rekao je Borecki.

Načelnik Modriče Mladen Krekić naglasio je da je ova opština zainteresovana za privrednu saradnju modričkih preduzeća i kompanija iz Slovačke.

On je rekao da je Boreckog upoznao o situaciji u opštini nakon poplava, i o stanju u privredi u ovoj lokalnoj zajednici.

– Ambasadoru smo predstavili male infrastrukturne projekte, čija bi realizacija pomogla u normalizaciji situacije nakon poplava – naveo je Krekić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA